05:08 24 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.70
  Viorica Dăncilă

  Dăncilă ia atitudine față de scandalul de corupție din SUA

  © Facebook /
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  52411

  Viorica Dăncilă a a avut o atitudien total diferită decât a lui Iohannis în scandalul de corupție izbucnit peste Ocean, spunând că președintele țării ar fi trebuit să reacționeze și să apere România.

  BUCUREȘTI, 9 oct - Sputnik, Marius Holdean. Viorica Dăncilă a avut o poziție dură față de atitudinea lui Iohannis în scandalul de corupție stârnit în SUA. Ea a declarat la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”  de pe Mediafax că nu ar fi acceptat implicarea întregii țări în problemele unor persoane:

  „Dacă eu aș fi președintele României, nu aș fi de acord ca greșeala unora să fie greșeala întregii țări. Nu aș fi de acord să se vorbească de România pentru că a greșit cineva ca despre o țară a corupților, o țară în care se întâmplă lucruri urâte. Aș ține mult mai mult la imaginea României, nu numai declarativ. Aș încerca să vorbesc cu partenerii noștri transatlantici sau europeni, după caz", a declarat Viorica Dăncilă.

  Mai mult, ea a vorbit de prezumția de nevinovăție:

  „Aș vrea să aflu adevărul. E important. Dar să avem și prezumția de nevinovăție. În momentul în care se desfășoară o anchetă, poate sunt chemați oameni acolo poate sunt în calitate de martori, nu trebuie să vorbim de la ideea că cineva este vinovat. E important să vedem unde s-a greșit pentru a nu mai repeta greșelile", a subliniat Dăncilă.

  Cu privire la scandalul din SUA în care a fost pomenită și România, Viorica Dăncilă a menționat că nu a fost contactată de nimeni:

  „Nu știu nimic despre acest subiect. Am văzut declarația, dar nu am nicio declarație legată de acest subiect. (...) Nu m-a contactat nimeni până în acest moment. Eu cred că a fost o declarație care a ridicat anumite semne de întrebare. În momentul în care s-a făcut această declarație, aceasta este dublată de anumite lucruri. Cred că nu trebuie vorbit de România, dacă cineva a greșit trebuie să facem referire la persoanele care au greșit, nu de România ca și țară. Nu este corect", a conchis Dăncilă.

  Tematic

  Pleșoianu o atacă pe Dăncilă pentru că s-a dezis de Dragnea
  Speriat de soluția de salvare a Guvernului, Ponta vrea pace cu Dăncilă
  Dăncilă a anunțat în ce condiții demisionează după alegeri
  Dăncilă a spus ce influenţă are Liviu Dragnea în PSD şi asupra moţiunii de cenzură
  Dăncilă nu crede că moțiunea de cenzură va avea succes
  Tagurile:
  SUA, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei