05:09 24 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.70
  Uniunea Salvați România - USR

  Totul se dă peste cap: Șanse mari ca PSD să păstreze Guvernul! USR aruncă în aer Opoziția!

  © Facebook / Uniunea Salvați România - USR
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  88550

  Iohannis și PNL au o mare problemă – fără USR, NU poate trece un premier al PNL sau al grupării care a votat moțiunea! Decât… cu votul PSD,

  BUCUREȘTI, 10 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. După o moțiune de cenzură pentru care au colaborat șapte partide și grupări politice reprezentate în Parlament, Guvernul României, bazat pe Partidul Social Democrat, a căzut.

  Imediat după anunțarea votului, președintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a cerut președintelui Iohannis să desemneze urgent un premier. Dar, chestiunea aceasta ar putea fi mult mai dificilă – mai ales dacă se dorește un guvern stabil.

  Pe lângă faptul că nu s-au purtat negocieri clare între partide pentru o coaliție – sau pentru o susținere a unui guvern minoritar – ei bine, apare o problemă: USR vrea anticipate.

  Acum puțin timp, Dan Barna, președintele USR și candidat la președinție a aruncat bomba: ”Moțiunea este primul pas pentru anticipate!”.

  Practic, Barna propune ca următorii doi premieri să fie respinși de parlament, ceea ce ar duce la anticipate! Discursul lui Barna a fost ferm, chiar dacă a tratat superficial principala problemă ce urmează – Bugetul de stat pentru 2020!

  Deci, Iohannis și PNL au o mare problemă – fără USR, NU poate trece un premier al PNL sau al grupării care a votat moțiunea! Decât… cu votul PSD, ceea ce ar fi umilitor pentru PSD!

  În schimb, bomba vine de la Ponta – care reia oferta pentru PSD: susținerea unui nou guvern PSD – Pro România, cu condiția unui alt premier decât Viorica Dăncilă – și a susținerii lui Mircea Diaconu la președinție.

  Este posibil ca PSD să fie chiar obligat să accepte – pentru că alternativa haosului național și a crizei anticipatelor să nu fie o variantă admisă de liderii social democrați.

  În schimb, o majoritate PSD – Pro România – minorități, cu sprijinul clasic al UDMR, ar fi stabilă.

  Ca un supliment, acum puțin Ponta le-a bătut obrazul celor din PNL și USR pentru numărul de voturi de la moțiune – și i-a numit securiști pe cei din PMP! Un început ciudat de coaliție…

  Tematic

  Ideolog USR, mesaj obraznic și batjocură aruncate direct, în față, lui Iohannis și PNL!
  Olguța Vasilescu face praf USR: ”Minciună, frustrare și discriminare”
  Scandal în USR pe candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei
  Mugur Ciuvică, lovitură devastatoare pentru USR - și VESTEA ANULUI pentru Gabi Firea!
  Ultima oră: PNL și USR, acțiune gravă contra Bisericii!
  Tagurile:
  Guvern, Puterea în România, PSD, USR


  Știrile Zilei