06:15 24 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis

  Iohannis, reacție fulminantă după Moțiune! 

  © Photo: Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  138255

  Președintele Iohannis a anunțat demararea în forță a consultărilor, dar a preluat și ideea anticipatelor, care ar fi ”cea mai bună soluție”.

  BUCUREȘTI, 10 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Rezolvat! Azi a câștigat România”,  a declarat Iohannis de la tribuna palatului Cotroceni. ”orice zi cu guvernul Dăncilă e o zi pierdută”.

  Iohannis a surprins – ”Voi convoca mâine consultări pentru a alcătui un nou guvern”. Prioritățile sunt nominalizarea unui nou comisar european, bugetul de stat și pregătirea alegerilor care urmează, a arătat Iohannis.

  Pe de altă parte, Iohannis a preluat și ideea anticipatelor, care ar fi ”cea mai bună soluție”.

  Dar, spune Iohannis, ”asta doar dacă există consens”. Consens nu există, desigur, pentru că UDMR se opune deschis, iar mulți parlamentari PNL, Pro România și PMP cu siguranță nu vor agrea această formulă, în ciuda declarațiilor liderilor politici.

  Klaus Iohannis a comis din nou o gravă încălcare a constituției, atacând dur PSD ca partid, nu doar ca Guvern, ceea ce este incompatibil cu neutralitatea politică a președintelui, stabilită prin Constituție.

  ”Moțiunea a trimis PSD în istorie”, a spus Iohannis, ”dar bătălia cu PSD nu s-a terminat, urmează alegerile”, a continuat președintele tuturor românilor, definind PSD ca un fel de inamic… național!

  În acest context incendiar – și după exprimarea acestor idei fulminante – președintele Iohannis va organiza mâine, începând cu ora 11, primele consultări.  Știrile Zilei