13:01 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  175991

  ”Îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde”.

  BUCUREȘTI, 10 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mesaj puternic postat de Viorica Dăncilă la puțin timp după trecerea moțiunii de cenzură. ”Mulțumim cetățenilor care ne-au acordat încrederea în 2016 și mulțumim celor care ne-au susținut și ne-au stat alături pe durata acestui mandat”, a scris Dăncilă.

  Prima femeie premier recunoaște cu modestie că ”nu am avut o guvernare perfectă”, dar am avut ”o guvernare cu rezultate, o guvernare eficientă, orientată spre români și bunăstare, spre măsuri de sprijin pentru toate categoriile sociale și progres economic pentru țară”.

  Aceste aprecieri sunt susținute și de cifre, dar și de diverse personalități europene – chiar dacă, Europa – extrem de mulțumită de derularea președinției Consiliului UE – și-a dovedit ipocrizia atacând guvernul PSD.

  ”Am guvernat mai bine decât guvernele de dreapta și așa o vom face de fiecare dată când vom avea acest mandat”, transmite Dăncilă. ”Noi nu ne-am bătut joc de oameni niciodată, nu le-am tăiat veniturile, nu i-am discriminat și nu i-am aruncat în sărăcie”.

  Mai cu ironie, mai serios, Viorica Dăncilă transmite ”Îmi doresc, spre binele acestei țări, să nu ajungem să retrăim vremurile guvernării PDL”.

  Pe de altă parte, Viorica Dăncilă nu uită să amintească, în condițiile în care ”respectă decizia Parlamentului de astăzi”, că așteaptă ”propunerea de guvern și un program de guvernare serios și coerent”.

  ”Îi cer președintelui Iohannis, artizanul acestui haos, să numească rapid un guvern capabil, dacă are de unde”, punctează dur Viorica Dăncilă.

  Tot în același sens, Viorica Dăncilă anunță că PSD își va continua ”lupta pentru români, își va urmări proiectul pentru țară și va lupta, în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru ca această alianță a nepriceperii, a austerității și a oportunismului să nu ajungă să facă României tot răul de care e în stare”.

  ”PSD nu e o opoziție facilă și o vor simți curând”, spune Viorica Dăncilă, încheind cu un îndemn și o provocare: ”Să îi vedem la treabă! Așteptăm astăzi formula guvernamentală și programul de guvernare!”

  Tematic

  Planul lui Iohannis, Premierul Interimar surpriză după ce Guvernul a căzut
  Dăncilă după moțiunea de cenzură: ”Plecăm cu datoria împlinită”
  Ludovic Orban recunoaște: Iohannis, factorul decisiv în victoria moțiunii de cenzură!
  Guvernul a căzut – implicații grave în perioada următoare
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei