12:43 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  9520

  Controversata Sylvie Goulard, candidata Franţei pentru funcția de comisar european, susținută și de USR-PLUS, a fost respinsă astăzi de europarlamentari, cu 29 de voturi pentru şi 82 de voturi împotrivă.

  BRUXELLES, 10 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Sylvie Goulard l-a pus pe Dacian Cioloș într-o postură ipocrită după ce acesta a luptat împotriva Rovanei Plumb, candidata României, pe motiv de incompatibilitate, dar a susținut-o pe candidata Franței aflată în plină anchetă. Goulard a fost nominalizată de preşedintele francez Emmanuel Macron și urma să primească în viitoarea Comisie Europeană portofoliul pieţei interne, care include economia digitală, politica industrială a Uniunii Europene şi noul directorat pentru industria de apărare şi spaţială.

  Ea a fost audiată astăzi a doua oară de comisiile Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor (IMCO) şi Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE), după ce la audierea anterioară, din 2 octombrie, nu a primit aviz favorabil.

  Candidatura sa fost contestată din cauza investigaţiilor aflate în desfăşurarea împotriva ei de justiţia franceză şi de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) într-un dosar de angajări fictive la cabinetul ei de eurodeputat.

  Lui Sylvie Goulard i se reproşează şi activitatea pe care a desfăşurat-o timp de trei ani pentru un think-tank american, Institutul Berggruen, de la care a încasat peste 10.000 de euro pe lună în timp ce era de asemenea eurodeputat.

  Tematic

  Mugur Ciuvică, lovitură devastatoare pentru USR - și VESTEA ANULUI pentru Gabi Firea!
  Ultima oră: PNL și USR, acțiune gravă contra Bisericii!
  Scandal în USR pe candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei
  Tagurile:
  Franța, Candidat, USR


  Știrile Zilei