06:50 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Marius Budăi

  Pensiile și salrariile românilor, în pericol? Marius Budăi trage alarma

  © Photo : Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  15310

  Fostul ministru al Muncii a avertizat asupra a ceea ce urmează să se întâmple cu pensiile și salariile românilor, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis.

  BUCUREȘTI 11 oct – Sputnik Georgiana Arsene. Fostul ministru al Muncii se teme că pensiile și salariile românilor nu vor mai crește acum, o dată cu demiterea Guvernului din care făcea parte.

  Budăi a explicat că în bugetul României sunt prinși banii pentru plata pensiilor până la sfârșitul anului și că, la tot ce s-a întâmplat ieri, se rezumă să spună că se roagă la Dumnezeu să nu ne amintim de această zi ca de Joia Neagră a economiei românești sau a bunăstării românilor.

  Acesta a declarat că se teme că veniturile românilor nu vor ajunge la media Uniunii Europene.

  ”Eu, personal, mă tem ca nu cumva intenția noastră, ca românii să ajungă cu veniturile către media din Uniunea Europeană, să nu se mai întâmple”, a precizat Marius Budăi

  În luna august a acestui an câștigul salarial mediu nominal net a fost, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, de 3044 de lei.

  Comparativ cu luna august a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,1 procente. Vorbim despre suma de 429 de lei.

  INS precizează, însă, că în cursul anului se înregistrează fluctuații ale câștigului salarial și că ele sunt determinate, în special, de acordarea premiilor anuale și a primelor de sărbători. Ele influențează creșterile sau scăderile în funcție de perioada în care sunt acordate conducând în cele din urmă, la estomparea fluctuațiilor câștigului salarial lunar la nivelul întregului an.

  Tematic

  Pensii și salarii: mesaj ferm al ministrului Muncii pentru români
  Veste bună pentru pensionari: pensii majorate de la 1 septembrie
  Ultima oră: Vești bune pentru românii cu pensii mici
  Ministrul Muncii, anunț șoc: aproape un milion de pensii, în pericol
  Tagurile:
  Salarii, Pensii, Marius Budăi


  Știrile Zilei