14:30 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Ludovic Orban, președintele PNL

  Ludovic Orban, prima declarație după desemnare: ”Amplă restructurare” dar uită de… USR!

  © Photo: Facebook / PNL
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  84770

  Premierul desemnat, Ludovic Orban, a făcut prima declarație după desemnarea de către președinte – a anunțat ample restructurări ale aparatului de stat.

  BUCUREȘTI, 15 oct, Sputnik - Dragoș Dumitriu. Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut o primă declarație după desemnarea ca nou premier al Guvernului României.

  Orban a adoptat un ton moderat, combinând teme clasice ale opoziției de până acum, cea mai semnificativă fiind anunțarea unor ample restructurări ale aparatului de stat.

  În schimb, chiar dacă Orban a punctat temele de campanie specifice – a omis ă vorbească de subiectul principal al celeilalte componente a Opoziției, USR – alegerile anticipate.

  Cu alte cuvinte, primul ministru desemnat Orban a uitat de principala cerere a USR – alegerile anticipate, condiția pusă la moțiune de partidul lui Barna!

  Mai mult, Orban a declarat că are încredere în ”cei cu care au colaborat la succesul moțiunii” că vor contribui la instalarea guvernului – deci anulând din start ideea alegerilor anticipate! – și anunțând practic colaborarea cu grupările lui Tăriceanu, Băsescu și Ponta! Ar fi singura soluție dacă USR NU susține Guvernul!

  În aceste condiții, pare greu de crezut că Guvernul va avea cvorum, nu doar că nu va obține votul de investitură. Cu alte cuvinte, criza politică tinde către un nivel mult mai mare.

  Tematic

  Ludovic Orban dă vestea așteptată despre Ana Birchall
  Cea mai nouă listă a guvernului PNL – Orban
  Nucleară de la Budapesta: Viktor Orban a pierdut… după 10 ani!
  Tagurile:
  USR, Ludovic Orban


  Știrile Zilei