21:04 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  15810

  Mesajul PMP de intrare la guvernare înseamnă ieșirea ALDE și UDMR din ecuație de vreme ce partidul lui Tăriceanu și cel al lui Kelemen Hunor nu acceptă să fie asociate cu Traian Băsescu.

  BUCUREȘTI, 16 oct - Sputnik, Marius Holdean. Ludovic Orban a declarat astăzi la Parlament, după negocierile cu PMP, că acest partid este dispus să intre la guvernare cu miniștri. Acest lucru înseamnă însă că ALDE rămâne pe tușă, pentru că Tăriceanu a pus ca una din condițiile intrării la guvernare ca PMP să nu fie în Executiv. La fel, și UDMR respinge alăturarea cu PMP din cauza lui Traian Băsescu, așadar dacă ar accepta PMP-ul, liberalii ar pierde susținerea a două partide, o pagubă deloc neglijabilă având în vedere că Orban se chinuie din greu să încropească o majoritate ca să poată să treacă de Parlament.

  „A fost o discuție pozitivă, am stabilit teme importante pentru viitoarea guvernare. Evident că am discutat și acest subiect, există disponibilitatea lor să participe cu specialiști la problemele cu care se confruntă România”, a zis Ludovic Orban. El spune că despre numele miniștrilor și portofoliile lor se va discuta la următoarea întâlnire.  

  PMP a cerut deja înființarea ministerului pentru relația cu Republica Moldova, post pe care vrea să îl ocupe chiar președintele partidului Eugen Tomac.

  Tagurile:
  UDMR, ALDE, PMP


  Știrile Zilei