20:14 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Liviu Dragnea

  Demers uluitor al lui Liviu Dragnea. Adevăratul sens al acțiunii!

  © AP Photo / Raed Krishan
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  248090

  Acțiune bombă a fostului președinte al PSD – un demers complex care poate duce la reabilitarea sa – o explicație a unui gest mai greu de înțeles.

  BUCUREȘTI, 17 oct, Sputnik - Dragoș Dumitriu. Liviu Dragnea sesizează, prin avocați, Curtea de Justiție a Uniunii Europene! Fostul președinte al PSD duce astfel la nivel european dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă Congresul PSD la care a fost aleasă noua conducere PSD.

  În acest context, după depunerea sesizării către CJUE, Curtea de Apel București a stabilit un nou termen, pe 31 octombrie.

  Dosarul de la CAB are drept obiect „partide politice modificări acte constitutive - statut - organe de conducere”.

  Reamintim că acțiunea Dragnea de contestare a noii conduceri, a fost respins la fond de TM  Bucureşti, pe 9 august.

  Acțiunea lui Dragnea este foarte interesantă, dar greu de înțeles și interpretabilă la prima vedere. Cunoscutul avocat Daniel Ionașcu spune că ”Dragnea, desigur, încearcă să se reabiliteze”. Dar, iată ce urmărește Liviu Dragnea.

  Condamnarea sa, dincolo de evidentul caracter excesiv și chiar profund nedrept, are o tangență politică greu de admis, mai ales din perspectiva UE.

  Astfel, motivul condamnării – faptul că două angajate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman ar fi ”comis fraudă” lucrând în realitate la PSD Teleorman, conduce la o situație aberantă: organizaţia de partid respectivă, PSD Teleorman, ar trebui dizolvată ca mijloc sau participantă la infracțiune - dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuia comunicată TMB!

  Ori, dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman (pe 29 iunie 2019 au participat la Congres și membri ai filialei PSD Teleorman), mai mult, aceasta a votat prin reprezentanți modificările de statut și noua conducere centrală – ei bine, formaţiunea politică ar fi în ilegalitate!

  ”Conduita PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman între 7 iulie 2006 şi 18 decembrie 2012, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”, au explicat pentru MEDIAFAX https://www.mediafax.ro/politic/liviu-dragnea-vrea-sesizarea-curtii-de-justitie-a-uniunii-europene-in-dosarul-in-care-contesta-conducerea-psd-18473100 ”surse judiciare”.

  Mai pe înțelesul tuturor, Dragnea NU vrea ”răul PSD”, ci insistă pe această absurditate a deciziei instanței, care s-ar traduce prin condamnarea sa pe motive cu tangență politică poate duce la dizolvarea unui partid politic românesc și european!

  Singura soluție de ieșire din impas ar fi casarea sentinței, printr-o revizuire ce s-ar impune – și, evident, reabilitarea completă a lui Liviu Dragnea, cel puțin până la o rejudecare pe baze clare, fără acuzații abuzive și implicații politice. 

  Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat în baza unor fapte ”la mâna a doua”, în timp ce mulți dintre principalii răspunzători de fapta incriminată au primit sentințe favorabile.

  Tematic

  Dosar penal la vârful justiției! Judecătoarele anti-Dragnea lovite!
  Pleșoianu o atacă pe Dăncilă pentru că s-a dezis de Dragnea
  Dăncilă a spus ce influenţă are Liviu Dragnea în PSD şi asupra moţiunii de cenzură
  Liviu Dragnea, gest neașteptat pentru Dăncilă
  ”Omul din umbră” revine: Mesaj de la Monaco despre Dragnea, PSD, ”ticăloși și trădători”!
  Tagurile:
  Demers, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei