09:45 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  22340

  Fostul ofițer SRI reacționează, după ce 14 doctori ai Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”, aflată în subordinea Serviciului Român de Informații, își păstrează diploma de doctor până la o sentință definitivă.

  BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. În ultimul an, Academia SRI a raportat drept plagiate, 41 dintre doctoratele pe care le-a acordat. Pentru 14 dintre ele – inclusiv pentru generalul SRI în rezervă Dumitru Dumbravă – au fost deja emise ordine de ministru pentru retragerea titlului.

  Și totuși, cei 14 plagiatori își păstrează, cel puțin deocamdată, diplomele, informează pressone.ro

  Sursa citată menționează că aceștia își păstrează diplomele de doctor până la o sentință definitivă, în ciuda faptului că titlul le-a fost retras prin ordin de ministru.

  Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a comentat, în stilul său, dur, dar și ironic, acest subiect.

  ”Le mulțumesc din suflet celor din Comisia de Învățământ a Parlamentului care, după ce au terminat toată treaba, au modificat legislația și au oprit abuzurile și statul paralel, au avut totuși, în iulie, grijă să adopte un amendament ca să îl salveze pe Dumbravă”, a scris Dragomir.

  Fostul ofițer SRI a precizat că, dacă până acum, prin ordin de ministru, în caz de plagiat se retrăgea titlul de doctor – ”ceea ce i se întâmplase lui Dumbravă, nota bene la solicitarea Academiei SRI” – a venit Parlamentul și a modificat repede legea.

  ”Să poată și plagiatorii să blocheze decizia în instanțe cu anii. Păi când s-au făcut ”doctori”, tot cu instanța s-au făcut ? Vă plac așa mult culoarele că simțiți nevoia să le folosiți peste tot și în educație ? Adică Direcția Juridică de la SRI să îl dea în judecată pe Dumbravă, șeful lor ? Așa s-au gândit parlamentarii neamului care dau vina pe CCR ?”, a întrebat Daniel Dragomir.

  Mai mult, Dragomir precizează că o serie de oameni curajoși au luptat până la capătul lumii cu mafia doctoratelor și urmarea este că parlamentarii ”cu Dumbravă în suflet” au modificat rapid legea în apărarea ”doctorilor” statului paralel.

  Dragomir le-a transmis politicienilor să meargă la Dumbravă și la Coldea să îi susțină ei în campania electorală până îi arestează pe toți.

  ”Doamna Dăncilă nu vede statul paralel ? Să se uite mai bine prin Kiseleff. Căutați pe net membrii Comisiei de Învățământ. Nici unul dintre ei nu va mai avea vreodată votul meu !”, a încheiat Daniel Dragomir.

  Tematic

  Exclusiv! Daniel Dragomir, chemat mâine la DIICOT!
  Daniel Dragomir, cocktail exploziv pentru Coldea!
  Daniel Dragomir avertizează: „Lovitură de stat!"
  Tagurile:
  Daniel Dragomir


  Știrile Zilei