20:06 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Traian Băsescu

  Băsescu, mutare în raport cu Orban: nu o să-i mai zică ”Sică Mandolină”

  © AFP 2019 / THIERRY CHARLIER
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  48722

  Aprecierea lui Traian Băsescu pentru Ludovic Orban, în contextul în care PMP vrea să intre la guvernare cu PNL, a ajuns la cote maxime: fostul președinte a anunțat că nu îi va mai spune liderului PNL ”Sică Mandolină”

  BUCUREȘTI, 21 oct - Sputnik, Marius Holdean. Traian Băsescu a declarat la Digi24 că „nu o să-i mai spună Sică Mandolină” lui Ludovic Orban, porecla pe care chiar fostul președinte i-o lipise de frunte actualului lider al PNL, transformând-o într-o batjocură cunoscută în presă.

  ”Eu am fost oarecum sceptic când spunea el am 237 de voturi. Și a avut 238. Nu îi fac un compliment lui Orban, pe care l-am avut viceprimar în București, nu am avut o relație fericită, dar nici ostilă. Însă exactitatea cu care a știut să spună cifra care va fi la moțiune a fost impresionantă. Și primul mare gest de maturitate a lui Orban”, a vrut Băsescu să fie împăciuitor.
  ”Nu o să-i mai spun Sică Mandolină de-acuma. Îi spun Ludovic Orban. A avut o predicție foarte exactă, la un vot diferență. Ceea ce parcă m-ar face să am oarecare încredere dacă el spune: o să rezolv problema”, a adăugat Traian Băsescu.

  De altfel, Băsescu l-a încurajat pe Orban în efortul de a-și constitui o majoritate, interesul fostului președinte fiind de a-și vedea partidul instalat la guvernare alături de PNL ca singura șansă de a asigura supraviețuirea PMP.

  Totuși, Băsescu a precizat că singura variantă să treacă guvernul ar fi ca Ludovic Orban să reușească să obțină, ca și la moțiunea de cenzură, sprijinul Pro România și ALDE.

  Or ALDE are o problemă cu PMP, iar Pro România nu agreează planurile lui Orban, cea ce pune sub semnul întrebării Guvernul lui Orban, cu toate laudele lui Traian Băsescu pentru liderul PNL.  Știrile Zilei