20:40 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Ludovic Orban

  Orban, declarație de ultimă oră: ”Nu există decât o singură soluție”

  © Photo: PNL
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (74)
  169342

  În urmă cu puțin timp, premierul ales a ținut o conferință de presă. Pe un ton ferm, ultimativ chiar, Orban a expus necesitatea politică în situația existentă

  BUCUREȘTI, 21 oct - Sputnik, Evan Răutu. Esența intervenției lui Orban a fost una mai curând politică, nu axată pe construcția Executivului. ”Votați PNL, ca să dăm jos PSD” – este fundamentul acestui mesaj, pe care Ludovic Orban și-l asumă.

  Orban a reluat faptul că PNL a fost singura formațiunea care a propus premier – deși se știe că președintele Iohannis a propus, nu PNL!  În rest, intervenția lui Orban denotă stagnarea negocierilor – în sensul că nu există concretizări ale negocierilor.

  De aceea, Orban pune problema direct - ”Nu există decât o singură soluție” decât votarea guvernului propus.

  ”În prima rundă de negocieri am arătat deschidere și am acceptat foarte multe propuneri - nu cred că există un motiv serios pentru ca partenerii noștri să nu dea un vot de încredere guvernului condus de mine”, a spus Orban.

  Orban spune că s-au luat decizii în PNL pentru ”a facilita înțelegerile cu partenerii noștri”. Privesc cu optimism situația din Parlament și am încredere că vom reuși să trecem acest Guvern, spune Orban.

  ”Vom depune lista Guvernului și programul de guvernare în termenul constituțional - vom depune un calendar clar, astfel încât săptămâna viitoare, luni, marți sau cel târziu miercuri să aibă loc votul de învestitură”, a declarat premierul propus.

  Cert este că situația se agravează, în Cameră partidele din Opoziție neputând asigura majoritatea pentru proiectele USR, care au căzut: anularea recursului compensatoriu, votul în 2 tururi pentru primari și inițiativa ”Fără penali în funcții publice”.

  În acest timp moneda europeană atinge cote periculoase – iar acțiunea de la DNA împotriva ministrului Transporturilor, sub egida ”dezvăluirii” lui Ludovic Orban, dau semnale grave asupra felului în care se va derula noua guvernare.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (74)

  Tematic

  Presa din Ungaria spune că Ludovic Orban e maghiar și îl numește Orbán Lajos
  Băsescu, mutare în raport cu Orban: nu o să-i mai zică ”Sică Mandolină”
  Tagurile:
  Ludovic Orban


  Știrile Zilei