19:28 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Viorica Dăncilă

  Analist: ”Dăncilă are dreptate, suspendarea lui Iohannis ar fi un demers necesar!”

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  20850

  ”Ascensiunea acestui Arturo Ui trebuie oprită! Este un președinte care declară războiul în societate - ori, așa ceva este o abominație și pericolul degenerării este uriaș!”.

  BUCUREȘTI, 21 oct - Sputnik, Evan Răutu. ”Eu am spus că președintele merita suspendat şi merită suspendat”, a răspuns azi Viorica Dăncilă, întrebată de presă cu privire la acest subiect pe care chiar ea l-a lansat aseară.

  Dar, Dăncilă admite că se gândește la suspendarea acestuia ”dar din punct de vedere legislativ nu pot face acest lucru”.

  ”Credeţi-mă că dacă ar fi un om care ar merita să fie suspendat acesta ar fi candidatul Iohannis”, spune Viorica Dăncilă, care admite că ”nu ar fi o strategie de campanie, ci un act de normalitate”.

  Aceeași opinie o are și analistul Sputnik, Dragoș Dumitriu, fost deputat în Parlamentul României.

  ”Ar fi nu numai un act de normalitate – dar chiar o necesitate!”, spune ferm analistul Sputnik, completând - ”În 30 de ani de presă și un mandat în Parlament NU am văzut niciodată atâtea încălcări ale Constituției și ale propriului statul – așa cum am văzut la actualul președinte”.

  Analistul e de părere că Iohannis reiterează ”modelul dictatorului, într-o formulă pur și simplu inconștientă”.

  ”Sincer, am dubii că fostul primar de Sibiu știe și înțelege ce face – sau ce precedent periculos creează”, spune Dragoș Dumitriu. ”Să ne gândim doar că un personaj cinic precum Traian Băsescu nu a îndrăznit să comită demersurile lui Iohannis”.

  Remediul e unul singur, spune Dumitriu: ”Ascensiunea acestui Arturo Ui trebuie oprită! Este un președinte care declară războiul în societate, contra unei mari parți a populației a cărei singură ”vină” este opțiunea politică! Ori, așa ceva este o abominație și pericolul degenerării este uriaș!”. 

  ”Probabil că Viorica Dăncilă ar merge la sacrificiu, pentru că posibil ca suspendarea să-l ajute pe Iohannis, massa manipulată ar reacționa în favoarea lui la ideea ”bătăliei cu PSD care nu a murit””, spune Dumitriu.

  Analistul Sputnik atrage atenția la reacția recentă a lui Eugen Tomac: ”Acest politician fără scrupule a profitat de situația periculoasă creată de Iohannis și a lansat o ”sondă” – mă întreb în beneficiul și în slujba cui a făcut Tomac această propunere care aruncă în aer democrație românească?”. 

  Reamintim că Tomac a declarat la B1TV că ”se întrunesc condițiile ca PSD să fie scos în afara legii”. De asemenea, președintele Iohannis a declarat la Referendumul pe Justiție că este un ”referendum împotriva PSD”.

  Întrebată de faptul că nici Liviu Dragnea nu a reuşit să îl suspende pe Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a răspuns curajos:

  ”Dar de ce credeţi că ceea ce nu reuşeşte cineva nu reuşeşte nimeni? Haideţi să gândim optimist… eu vă spun un lucru, domnul Iohannis merită suspendat!”.

  Tematic

  Dăncilă, discurs exploziv la lansarea candidaturii - Video
  Dăncilă lansează cea mai cea mai tare provocare pentru PNL – interesează toată lumea!
  Viorica Dăncilă, mesaj neobișnuit pentru Iohannis: ”Va plăti pentru tot răul făcut!”
  Dăncilă nu ezită: ”SUSPENDAREA lui Iohannis”! Asta după întâlnirea cu Năstase și Geoană…
  Șoc pentru Orban – trădare în Europa înainte de a începe mandatul! Dăncilă punctează!
  Tagurile:
  Demers, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei