07:10 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  23130

  Mesaj virulent al candidatului Cătălin Ivan la adresa lui Klaus Iohannis și a DNA. Potrivit lui Ivan, toate instituțiile statului ar lupta ca să-l scoată pe Iohannis președinte.

  BUCUREȘTI, 22 oct - Sputnik, Marius Holdean. Cătălin Ivan a sărit în mod surprinzător în sprijinul lui Dan Barna, condamnând imixtiunea DNA în alegeri.

  Cătălin Ivan, care este candidatul ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională – la Președinția României, este singurul candidat care a sărit în sprijinul liderului USR:

  „Trebuie să ne dezicem total de practica instituțiilor statului de a face «curățenie» printre candidații care l-ar putea deranja pe Klaus Iohannis în a obține fără nici un minim efort cel de-al doilea mandat de președinte. Imixtiunea în timpul alegerilor prezidențiale din partea DNA reprezintă o practică nedemocratică de a influența cursul alegerilor și care poate arunca o umbră de îndoială asupra unui candidat, afectându-i în mod direct șansele în cursa electorală“, a declarat Cătălin Ivan.

  Candidatul ADN reamintește că prima instituție care a intervenit în competiția electorală a fost Biroul Electoral Central, împotriva căruia Curtea Constituțională a României a formulat și o decizie de neconstituționalitate.

  „BEC s-a pornit să facă plângeri penale selectiv unora dintre candidații în alegerile prezidențiale în condițiile în care neregulile sesizate priveau în mod egal toate candidaturile depuse. Din acest motiv am depus sesizări penale în oglindă pentru toți candidații «săriți» în mod intenționat de BEC și am depus o plângere penală pe numele membrilor BEC“, a arătat candidatul ADN.

  Cătălin Ivan a dezvăluit de altfel că a refuzat serviciile SPP deoarece, în acest fel, președintele în funcție ar fi beneficiat de informații în timp real privind activitatea sa, ca de altfel a fiecărui candidat monitorizat de SPP.

  „Instituțiile statului au fost implicate una câte una în sprijinul fățiș față de un președinte absent, care astăzi nici măcar nu poate fi întrebat ce a făcut în ultimii cinci ani. Pentru prima dată, un personaj absent, nociv pentru propriul popor, cu probleme penale îngropate temeinic, va ajunge probabil să câștige un mandat în absență, fără ca măcar să participe în mod real în campania electorală“, a mai declarat Cătălin Ivan.

  El a mai spus că DNA ar trebui să se abțină de la a lansa „pe surse“ informații despre dosare-supriză, făcute peste noapte, care privesc candidații înscriși în cursa electorală:

   „DNA să respecte dreptul românilor la alegeri libere, în care să voteze așa cum le dictează propria conștiință, nu jocurile de interese ale unor instituții care ar trebui să fie în slujba cetățenilor, nu a unui singur candidat preferat!“, a mai declarat Cătălin Ivan.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Analist: ”Dăncilă are dreptate, suspendarea lui Iohannis ar fi un demers necesar!”
  Barna e terminat! Acum e Dosar Penal! USR despre ”Pasul înapoi” și acuzație către Iohannis
  Dăncilă, atac devastator la Iohannis
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Președenția României, Candidat


  Știrile Zilei