17:10 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2219160

  ”Cum ne-am putea imagina că o persoană incapabilă să-și conducă așa cum trebuie partidul, ar putea conduce în mod corespunzător o coaliție de partide - și un guvern cum este cel al României?”

  BUCUREȘTI, 24 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Este posibil ca peste câteva zile votul din Parlamentul României să trântească acest proiect guvernamental - și atunci vom vorbi despre fostul viitor premier Ludovic Orban”, consideră Sorin Roșca Stănescu – ”Dar la fel de posibil este ca guvernul să treacă”.

   

  ”Dacă va trece, se va confrunta cu un eșec de mari proporții”, afirmă jurnalistul care atrage atenția că ”Acest eșec previzibil este pus de cei mai mulți analiști pe seama compoziției extrem de eterogene a coaliției care va susține noul executiv - numai că lucrurile nu stau chiar așa”.

  Celebrul jurnalist consideră că este ”o nebunie să ne imaginăm că mai multe partide politice cu obiective nu numai diferite, ci chiar divergente își vor putea acorda instrumentele, astfel încât guvernul Orban să supraviețuiască și să aibă succes”.

  ”Există însă o cauză mult mai profundă a eșecului, pe care eu mă grăbesc să-l anticipez - aceasta ține de management sau mai bine zis de lipsa managementului”, afirmă SR Stănescu citat de ”Știri pe surse”.

  Cum își argumentează celebrul jurnalist afirmația? Prin managementul politic prestat de Orban. ”Ludovic Orban a condus o bună bucată de timp PNL - a reușit să dovedească sau nu că este un bun manager de partid?”, întreabă SRS, subliniind că ”răspunsul la această întrebare este esențial”.

  ”Cum ne-am putea imagina că o persoană incapabilă să-și conducă așa cum trebuie partidul, ar putea conduce în mod corespunzător o coaliție de partide - și un guvern cum este cel al României?”, punctează SRS.

  Concluzia la care ajunge celebrul jurnalist este logică, în contextul prezentat: ”Eu unul am încercat să răspund și am și răspuns la întrebarea care mi se pare a fi cheia viitorului proxim. Cum a condus Ludovic Orban Partidul Național Liberal?”

  Îmi permit să adaug o întrebare la cea pusă de SR Stănescu: dar oare a condus Ludovic Orban vreodată PNL?...

  Tematic

  Olguța își bate joc de Ludovic Orban – ironie cruntă!
  PSD e de acord cu PNL pe o măsură importantă, dar nu participă la votarea Guvernului!
  Olguța Vasilescu, alarmată: ”Am citit programul de guvernare al PNL - vine PRĂPĂDUL!”
  PNL și-a prezentat programul de guvernare
  Orban s-a făcut de râs: Plagiat în Programul de guvernare PNL după un… comunicat PSD!
  Tagurile:
  eșec, Ludovic Orban, Sorin Roșca Stănescu

  Știrile Zilei