18:27 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  20330

  Ludovic Orban urmează să semneze acorduri politice în numele PNL cu patru partide politice în încercarea de a-și asigura majoritatea guvernamentală. În plus, va fi un acord similar și între PNL și minoritățile naționale

  BUCUREȘTI, 28 oct - Sputnik, Marius Holdean. Conform surselor citate de Agerpres, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, Ludovic Orban va semna acorduri politice cu PMP, USR, UDMR și ALDE, precum și cu minoritățile naționale. Acordul cu minorităţile va fi încheiat la ora 13,00, cel cu PMP la ora 13,30, după care vor urma cele cu USR, UDMR şi ALDE.

  Liberalii au astăzi, la Parlament, şedinţa Biroului Executiv, una importantă, fiind înaintea audierii propunerilor de miniștri în comisiile parlamentare.

  Săptămâna trecută, premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, la finalul discuţiilor cu liderii partidelor politice din Opoziţie, că "negocierile au decurs bine" şi că vor exista acorduri politice cu fiecare formaţiune în parte.

  Acordurile au menirea de a securiza voturile de care PNL are nevoie pentru ca Guvernul Orban să treacă de Parlament. Potrivit calculelor de ultimă oră însă, PSD și Pro România au împreună 232 de voturi, iar blocul din jurul PNL doar 225, fiind necesar un număr de 233 pentru a avea majoritatea. Pro România a anunțat că nu votează Guvernul Orban, încurcând planurile liberalilor.

  Tagurile:
  Guvern, Acord, PNL


  Știrile Zilei