02:34 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  24321

  Rareș Bogdan încearcă să demobilizeze electoratul USR și anunță că Dan Barna nu va intra în turul doi, ridicându-i în schimb mingea la fileu candidatului PSD, Viorica Dăncilă

  BUCUREȘTI, 1 nov - Sputnik, Marius Holdean. Interesul PNL pentru un tur doi al prezidențialelor între Iohannis și Viorica Dăncilă e tot mai evident. Rareș Bogdan a declarat în acest sens la Antena 3 că Dan Barna nu intră în al doilea tur de scrutin, Dăncilă fiind cea clasată prima după Iohannis:

  ”Până acum trei săptămâni, domnul Dan Barna părea că va fi cel care va intra în turul doi. Doamna Dăncilă a recuperat ceva, a reușit să-și mobilizeze o parte din electorat și să se stabilizeze undeva între 18 și 20%. Sa fie clar, niciun candidat în afara dlui Iohannis nu depășește 20%. Doamna Dăncilă este pe locul doi”, a explicat Rareș Bogdan.

  Acesta a descris evoluția candidatului Dan Barna:

  ”E foarte interesant scorul dlui Barna, a pornit bine, dar în urmă cu trei săptămâni, deci înainte de scandalul cu Rise Project, ca să fie foarte clar, Dan Barna s-a stabilizat undeva între 11 și 13%. În ultimele 5-6 zile, Dan Barna a mai recuperat undeva la două procente dar nu atinge 15% în nicio cercetare”, a afirmat liberalul.

  Rareș Bogdan nu crede însă că Dan Barna poate aduna multe voturi din Diaspora:

  ”Cheia este că în toate cercetările pe care noi le facem, nu avem inclus Diaspora. În Diaspora, conform cercetărilor noastre, vor fi între 450.000 și 800.000 de votanți. Cei din USR-PLUS, conform informațiilor pe care le am din interiorul staff-urilor lor, se bazează pe 300.000 de votanți. Noi, eu spun, am avut un schimb amical de replici cu prietenul meu Dan Motreanu, vom lua încă din primul tur în Diaspora peste 50% spre 60%, fără nicio problemă. Părerea mea e că USR nu va lua 200.000 de voturi cu Dan Barna. Diaspora nu mai e motivată pentru USR și Dan Barna, au pierdut”, a conchis Rareș Bogdan.


  Știrile Zilei