07:40 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (129)
  178820

  Noul ministru de Interne a fost primar al Caransebeșului timp de trei mandate și are o particularitate în CV: se laudă cu o ”Binecuvântare papală” ca și cum acest lucru ar constitui un merit personal

  BUCUREȘTI, 5 nov - Sputnik, Marius Holdean. Marcel Vela, ministrul de Interne care a fost cadorisit de Iohannis cu prezența sa la preluarea mandatului, este membru al PNL din ianuarie 1990 și a activat în principal în administrația locală, unde a fost inclusiv primar al Caransebeșului, cu trei mandate.

  Marcel Vela, noul ministru de Interne în cabinetul Ludovic Orban, este membru al PNL din ianuarie 1990 și a activat în principal în administrația locală, unde a fost inclusiv primar al Caransebeșului, cu trei mandate.

  Senatorul PNL nu oferă foarte multe detalii despre facultatea pe care a făcut-o, mărginindu-se să menționeze în CV-ul oficial „studii superioare, politehnice și ştiinţe juridice”. La capitolul „distincții” din CV aflăm că a fost decorat de Iliescu și Iohannis pentru rolul jucat în Revoluția din 1989.

  Curios este că Marcel Vela se laudă în CV și cu faptul că deține o „binecuvântare Apostolică” de la Papa Francisc, ca și cum ar fi un fel de premiu pentru bună purtare.

  Din februarie până în septembrie 2018 a fost președintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță, iar ulterior secretar al Biroului Permanent al Senatului.

  Cât despre declarația de avere a noului ministru, acesta deţine o casă cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi în comuna Zăvoi, judeţul Caraş Severin, şi un apartament, în acelaşi judeţ, cu o suprafaţă de 61 de metri pătraţi. Acesta mai deţine un Album Papal în valoare de 6.000 de euro, precum şi economii în conturi de aproximativ 150.000 de euro.

  Declaraţia acestuia de Interese arată că este membru al Asociaţilor Vânătorilor şi Pescarilor Caraş şi membru al Asocieţiei AVP Hunting Vascău din Bihor.

  Senatorul și-a trecut în CV și distincțiile primite:

  Cetăţean de Onoare al Oraşului Oţelu-Roşu, 2000

  Ordinul "Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989" - Preşedintele României Ion Iliescu, 2004

  Membru de Onoare al Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, 2007

  Ordinul Stephanus Magnus al BOR - Patriarhul Daniel, 2010

  Ordinul Naţional "Serviciul Credincios în grad de Ofițer", Preşedintele României Emil Constantinescu, 2010

  Binecuvântare Apostolică, Papa Francisc, Vatican, 2013

  Titlu "Luptător cu rol determinant in Revoluţia din Decembrie 1989" - Preşedintele României Klaus Iohannis, 2015.

  De observat că Vela a primit distincții de la trei președinți: Iliescu, Constantinescu și Iohannis, Băsescu fiind singurul președinte care nu l-a gratulat în niciun fel pe fostul primar de Caransebeș.

  Ca istoric al relațiilor din politică, trebuie amintit că nașul de cununie al fiicei sale este fostul lider liberal și actualul lider ALDE Daniel Chițoiu. Dar cum ALDE a trecut de partea PNL, nașul nu îi va face probleme noului ministru de Interne.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (129)
  Tagurile:
  Marcel vela, ministrul de interne, Guvernul Orban


  Știrile Zilei