21:04 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Virgil Popescu - ministru al Economiei

  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Economiei

  © Facebook / Virgil Popescu/Facebook
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (94)
  29910

  Virgil Popescu, noul ministru al Economiei, este inginer și doctor în management. Are 51 de ani și începând cu anul 2016 este deputat de Mehedinți din partea PNL.

  BUCUREȘTI, 5 nov - Sputnik, Marius Holdean. Trebuie menționat că în structura Guvernului s-a făcut o modificare prin care Ministerul Energiei s-a comasat cu cel al Economiei, creându-se astfel un minister ce are în administrare principalele companii ale statului, printre care și cele de energie.

  Virgil Popescu a mai deținut funcție de conducere la Ministerul Economiei, fiind secretar de stat în perioada noiembrie 2013-februarie 2014. Este doctor în științe economice și absolvent al Colegiului Superior de Securitate Națională și Colegiului Național de Apărare. După cum se vede, economia a mers mână în mână cu ”securitatea națională” și poate acest lucru l-a recomandat pe Virgil Popescu drept un bun viitor ministru!

  Virgil Popescu are o diplomă de inginer obținută la Facultatea de Automatică din București, o diplomă de doctor obținută la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice, și o diplomă de master la Universitatea din Craiova.

  De asemenea, are o diplomă de absolvire în 2006 a unui curs de securitate și apărare națională la Colegiul Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare "Carol I". O diplomă asemănătoare a fost obținută și în 2008 la Colegiul Superior de Securitate Națională, Academia Națională de Informații Mihai Viteazu.

  Virgil Popescu are o avere serioasă, el deține multe proprietăți: șase terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin și într-un sat din Mehedinți, trei terenuri forestiere și 7 terenuri agricole. De asemenea, deține o casă de locuit, o casă de vacanță și două apartamente, dintre care unul în București.

  În declarația de avere sunt trecute și două contracte cesiune din 2018 de 37.950 euro, respectiv 13.800 euro.

  Virgil Popescu are 26 de conturi bancare, în lei, dolari și euro, și cu sume mai mici, dar și mai mari care ajung până la 60.000 euro. De asemenea, deține acțiuni la 14 societăți, printre care și Petrom. Acest lucru a ridicat semne de întrebare cu privire la conflictul de interese care s-ar putea naște având în vedere că ministrul Economiei (care are și domeniul energetic în subordine) are acțiuni la o societate de profil.

  În declarația de avere sunt trecute și șase împrumuturi de sute de mii de lei acordate unor firme: Automotors SRL, PJIMM MH, Vilaro Design și Rolavist SRL. Are datorii la bănci de 150.000 euro, 11.980 lei și 13.800 lei.

  La venituri sunt trecute indemnizația de deputat (125.376 lei) și salariul de conferențiar universitar (55.811 lei), dividende de 2.999 lei de la SC Lavist SRL. De asemenea, soția are venituri din salariu și dividende la Vilast Consult SRL.
  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (94)

  Tematic

  Cine este Ludovic Orban, noul premier al României
  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Sănătății
  Cine este Marcel Vela, noul ministru de Interne al României în Cabinetul Orban
  Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, făcut de râs cu propriile vorbe!
  Cabinetul Orban: Cine este noul ministru al Justiției
  Tagurile:
  Ministru, Virgil Popescu


  Știrile Zilei