02:48 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Adrian Oros

  Cabinetul Orban: cine este Adrian Oros, noul ministru al Agriculturii în locul lui Daea

  © Photo: Facebook / Adrian Oros
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (71)
  81230

  Adrian Oros, în vârstă de 54 de ani, este un parlamentar al Partidului Național Liberal și profesor universitar, doctor în medicină veterinară și deputat de Cluj.

  BUCUREȘTI, 6 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Agenția Națională de Integritate l-a declarat în incompatibilitate în anul 2014 fiindcă în perioada 20 decembrie 2012-8 aprilie 2013 ar fi deținut, simultan, funcția de deputat și calitățile de asociat și administrator la firma Vet Aga Pet.

  Oros a atacat în instanță raportul ANI. În vara anului 2018, acesta a câștigat definitiv procesul împotriva Agenției Naționale de Integritate.

  ClujInsider.ro scrie că Adrian Oros a demonstrat că s-a retras din calitatea de administrator al cabinetului veterinar nu doar înainte de a fi ales parlamentar, ci chiar și înaintea campaniei electorale în urma căreia a fost ales în Parlament pentru primul său mandat de deputat, în anul 2012.

  ”Judecătorii au constatat că retragerea sa din calitatea de administrator nu a fost operată în Registrul Comerțului din vina celor care au preluat administrarea cabinetului veterinar. Mai mult, ei au constatat că Adrian Oros nu a exercitat nici un fel de act de administrare a cabinetului respectiv, deci nu poate fi pedepsit pentru că este lipsit de orice vină în această situație”, mai notează publicația amintită.

  În anul 2018, Adrian Oros a încasat un salariu de 125.376 de lei ca deputat și 135.727 lei ca profesor universitar doctor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

  Noul ministru al Agriculturii este căsătorit și are un fiu, iar soția este angajată a unui cabinet de tehnică dentară, notează stiridecluj.ro

  De asemenea, demnitarul mai are un apartament de 71 mp în Cluj-Napoca, o casă de locuit în Florești, județul Cluj, un teren agricol de 4100 mp la Jucu, în același județ și un teren intravilan de 1700 mp în Florești.

  Mai are două mașini, un BMW, fabricat în anul 2009, cumpărat și o Skoda din 2013, luată în leasing.

  Acesta are un depozit de 5081 de euro la Banca Românească și un credit de 100.000 de euro la BRD a cărui scadență este în 2033, mai notează stiridecluj.ro.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (71)

  Tematic

  Cine este Ludovic Orban, noul premier al României
  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Sănătății
  Cabinetul Orban: Cine este noul ministru al Justiției
  Cine este Marcel Vela, noul ministru de Interne al României în Cabinetul Orban
  Cine este noul ministru de Finanțe în Cabinetul Orban
  Cine este și cu ce se ocupă soția premierului României, Ludovic Orban
  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Dezvoltării Regionale
  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Economiei
  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Muncii și Justiției Sociale
  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Fondurilor Europene
  Tagurile:
  Adrian Oros, ministrul agriculturii, Guvernul Orban


  Știrile Zilei