23:37 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Monica Cristina Anisie

  Cabinetul Orban: cine e Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării

  © Photo : Facebook / Monica Cristina Anisie
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  166920

  Noul ministru al Educației și Cercetării este un om care vine din sistemul de învățământ, fiind profesor de limba română la Colegiul ”Tudor Vianu” din București.

  BUCUREȘTI, 6 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. În vârstă de 46 de ani, Monica Anisie a fost consilier la Cotroceni în mandatul fostului președinte Traian Băsescu, dar și secretar de stat în Guvernul Cioloș.

  Actualul ministru al Educației și Cercetării cunoaște instituția pe care o conduce. Și aceasta pentru că ea a intrat în minister în perioada 2011-2012, când a fost secretar general adjunct la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

  În perioada 2012-2014 a fost consilier pe educație la Administrația Prezidențială, în mandatul lui Traian Băsescu, notează libertatea.ro.

  În perioada februarie 2014-ianuarie 2016, Anisie se întoarce la minister, după ce pleacă de la Cotroceni. La minister conduce Direcția de Inspecție Școlară.
  În 2016, ea a făcut parte din guvernul tehnocrat, unde a fost secretar de stat sub miniștrii Adrian Curaj și Mircea Dumitru.

  În anul 1996 a absolvit cu diplomă de licență Universitatea București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. În anul 2008 ia diploma de master, pe management educațional, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

  De asemenea, are diplomă Master, Integrare Europeană și problematica social la Facultatea de Științe Politice, Sociologie și Relații Internaționale.

  În urmă cu opta ani, în 2011, a primit un atestat OSCINT pentru Management educațional preuniversitar la Academia Națională de Informații.

  Tematic

  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Sănătății
  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Economiei
  Cabinetul Orban: cine este noul ministru al Muncii și Justiției Sociale
  Tagurile:
  Ministerul Educației, Monica Anisie


  Știrile Zilei