13:53 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (123)
  104960

  Guvernul Orban se confruntă deja cu amenințarea moțiunii de cenzură. Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat aseară că actualul guvern ”nu va rezista” și că PSD va depune moțiune în luna februarie 2020

  BUCUREȘTI, 8 nov - Sputnik, Marius Holdean. Dăncilă a mai declarat că va contesta modalitatea prin care s-a organizat votul prin corespondenţă.

  ”Preşedintele României trebuie să discute pe obiective importante pentru ţară cu un guvern indiferent de culoarea politică. Eu cred că un guvern cum este guvernul actual, care nu are majoritate, va fi un guvern care nu va rezista. Eu ştiu că Partidul Social Democrat va depune moţiune de cenzură în februarie, cât mai curând posibil, că un guvern nu trebuie dat jos de preşedintele României, trebuie dat jos de către majoritatea din Parlamentul României şi eu cred că ceilalţi vor face majoritate pentru că nu vor susţine un guvern care va duce la dezastru România”, a afirmat Viorica Dăncilă la Antena 3.

  Preşedintele PSD a anunţat totodată că va contesta modul în care s-a organizat votul prin corespondenţă:

  ”Eu am considerat că dreptul la vot este al fiecăruia dintre noi, dar am văzut lucruri care mă îngrijorează. Aceste plicuri care s-au primit pentru turul doi în care sunt toţi candidaţii. Fără să ştii cine intră în turul doi, mi se pare un lucru total incorect şi vom contesta acest lucru. Eu cred că trebuie să dea dovadă de foarte multă transparenţă, pentru că fiecare trebuie să aibă certitudinea în România că votul lui contează, că votul lui este respectat. Cred că acest lucru nu este acum prea bine reglementat pentru că de multe ori oamenii cred că chiar dacă votează rezultatul poate fi deformat şi nu trebuie să se întâmple acest lucru”, a mai declarat fostul prim-ministru.

  Dăncilă susţine că aceasta este o temere justificată ”având în vedere că au existat unele suspiciuni chiar la alegerile europarlamentare”.

  Dăncilă anunţă că are încredere în alegeri, dar că este nevoie de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care sunt organizate alegerile, menţionând că PSD va face numărătoare paralelă pentru acest scrutin.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (123)
  Tagurile:
  Guvernul Orban, Moțiunea de cenzură, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei