23:49 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Sorina Matei

  Premieră: Cea mai distrugătoare analiză pentru Iohannis – față în față cu Vladimir Putin!

  © Photo: Obiectivinfo
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  20411450

  Sorina Matei: ” Putin face ANUAL conferinţe de presă marathon şi participă şi la interviuri televizate pe timpul anului - are o ţinută impecabilă în asemenea ieşiri, acceptă provocări - interviuri cu jurnalişti străini combativi”.

  BUCUREȘTI, 8 nov, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai apreciate jurnaliste de investigații, Sorina Matei, publică un text cu totul neobișnuit – o comparație între Putin și Iohannis. Și nu la orice capitol, ci chiar la cel al dialogului și transparenței!

  Facem precizarea că Sorina Matei nu s-a manifestat niciodată ca o susținătoare a lui Putin și nici nu poate fi acuzată de ”filorusism”.

  Sorina Matei definește paradigma în care îl privește pe Putin: ”Vladimir Vladimirovici Putin este un fost ofiţer şi şef KGB, care ocupă a 4-a oară funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse”.

  Da, jurnalista recunoaște cu obiectivitate două aspecte:

  - ”Vladimir Vladimirovici Putin face ANUAL conferinţe de presă maraton, în decembrie, şi participă şi la interviuri televizate pe timpul anului”.

  - ”Vladimir Vladimirovici Putin are o ţinută impecabilă în asemenea ieşiri, acceptă provocări - interviuri cu jurnalişti străini combativi”.

  În aceste condiții, Sorina Matei remarcă – ”Vladimir Vladimirovici Putin a făcut muci America în 2016, unde şi acolo preşedintele SUA ţine conferinţe maraton de presă, oferă frecvent interviuri, alegerile prezidenţiale sunt prin format cu dezbateri electorale multiple”.

  Și acum vine comparația cu Klaus Iohannis, distrigătoare pentru președintele României:

  ”În România, stat NATO, UE, partener strategic al SUA, Klaus Werner Iohannis de 5 ani Preşedintele României - timp de 4 ani nu a dat niciun interviu, nu a organizat nicio conferinţă de presă maraton timp de 4 ani, nu a participat la niciun interviu/dezbatere televizată timp de 4 ani, nu acceptă întrebări, provocări, jurnalişti combativi. Şi doreşte în tăcere al doilea mandate”.

  În felul său acid, Sorina Matei invită pe toți să refelecteze la cele scrise în această postare care ”este şi pentru cretini şi pentru necretini”.

  Jurnalista încheie cu câteva ”haștaguri”: ”Democrația moare în întuneric”, ”A ști ne ajută să decidem”, ”A ști ne face mai puternici”, ”A ști ne ține în libertate” și un ”#Marş”, adresat celor care refuză să recunoască aceste adevăruri.

  Concluzia – strategia lui Iohannis de a nu se ascunde de confruntări și de presă este un caz unic și mai ales nefiresc. Dar mai ales negativ, într-o pretinsă democrație, membră a unor grupări de democrații consacrate.

  Tematic

  Putin: Limba rusă asigură suveranitatea și identitatea națiunii ruse
  Despre ce au discutat Orban și Iohannis la Cotroceni
  Numele lui Iohannis, implicat în atacul asupra Simonei Halep, scandal mare!
  Ultimul sondaj intern PSD, cel puțin două surprize, Iohannis are probleme!
  Putin: Rusia îşi va spori potențialul defensiv şi va utiliza arme moderne în misiuni
  Putin va salva casa-muzeu Pușkin din Chișinău
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei