07:53 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Data center

  Încep problemele la BEC: unde sunt serverele?

  © Sputnik / Вадим Жернов
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  155960

  PSD a descoprit nereguli la Biroul Electoral Central acolo unde reprezentantul lor s-a deplasat pentru a verifica modul în care funcționează serverele care asigură sistemul informatic.

  BUCUREȘTI, 9 nov - Sputnik, Marius Holdean. Expertul electoral al PSD Dinulescu Sorin a descoperit, potrivit știripesurse, că generatoarele de curent care asigură funcționalitatea continuă a serverelor erau oprite. Și mai grav, același expert electoral nu a putut verifica existența în sediul BEC a serverelor și a sistemului informatic pentru că nu era nimeni în clădire.

  Potrivit sursei citate, PSD suspectează faptul că STS nu a instalat sistemul în sediul BEC și totul funcționează tot în sediul STS, ceea ce ar fi o încălcare a legii, pentru că un serviciu secret s-ar implica în desfășurarea alegerilor.

  Normele legale sunt clare în această privință:

  ”La alegerile pentru Președintele României din anul 2019, Autoritatea Electorală Permanentă, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, asigură funcționarea în sediul Biroului Electoral Central a unei infrastructuri informatice […] care cuprinde servere, sisteme de stocare a datelor, echipamente de comunicații și de securitate, precum și licențe și aplicații informatice, asigurate, instalate și configurate de Serviciul de Telecomunicații Speciale […]”.

  Așadar, ”în sediul BEC” trebuie să funcționeze infrastructura informatică, spune legea.

  Expertul PSD  a făcut verificări în baza prevederii care spune că formațiunile politice care participă în alegeri, precum și candidații independenți pot desemna experți în tehnologia informației cu drept de acces la infrastructura informatică.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Ingrid Mocanu intervine în dispariția candidatului Ninel Peia! Reacție totală a soției!
  Cine sunt candidații la alegerile prezidențiale 2019 - lista publicată de BEC
  Singurul eveniment notabil din campanie: a fost găsit candidatul ”dispărut”


  Știrile Zilei