22:41 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Server hall

  Replica STS la acuzele PSD nu clarifică unde sunt poziționate serverele

  © AFP 2019 / Susanne Lindholm
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  80304

  STS a anunțat printr-un comunicat că echipamentele care asigură funcționarea sistemului de centralizare a proceselor verbale la alegeri sunt protejate de eventualele căderi și fluctuații de tensiune, iar Serviciul va asigura neîntrerupt asistență la sediul AEP.

  BUCUREȘTI, 9 nov - Sputnik, Marius Holdean. Reacția STS vine ca urmare a acuzelor PSD referitoare la faptul că generatoarele de curent care asigură funcționalitatea continuă a serverelor erau oprite la sediul BEC, după cum a descoperit expertul electoral al PSD Dinulescu Sorin. Și mai grav, același expert electoral nu a putut verifica existența în sediul BEC a serverelor și a sistemului informatic pentru că nu era nimeni în clădire.

  Data center
  © Sputnik / Вадим Жернов

  Din acest motiv, PSD suspectează faptul că STS nu a instalat sistemul în sediul BEC și totul funcționează tot în sediul STS, ceea ce ar fi o încălcare a legii, pentru că un serviciu secret s-ar implica în desfășurarea alegerilor.

  STS spune însă că totul este conform legii:

  „Echipamentele informatice care asigură funcționarea Sistemului informatic de centralizare a proceselor verbale sunt instalate, după cum prevede legea, în spațiul tehnic pus la dispoziție de către Autoritatea Electorală Permanentă și beneficiază de protecție la căderi și fluctuații de tensiune prin echipamente de tip UPS și generator electric”, informează reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, într-un comunicat de presă.

  Textul de lege invocat de PSD spune însă că echipamentele trebuie să fie la sediul BEC:

  ”La alegerile pentru Președintele României din anul 2019, Autoritatea Electorală Permanentă, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, asigură funcționarea în sediul Biroului Electoral Central a unei infrastructuri informatice care cuprinde servere, sisteme de stocare a datelor, echipamente de comunicații și de securitate, precum și licențe și aplicații informatice, asigurate, instalate și configurate de Serviciul de Telecomunicații Speciale”.

  După cum se vede din comunicatul STS, acesta vorbește de sediu pus la dispoziție de AEP, dar nu precizează unde este acesta sau dacă este la BEC, așa cum spune legea.

   

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Număr impresionant de români care au votat în diaspora până la ora 14.00
  Dăncilă contestă 2000 de voturi prin corespondență, AEP spune că așa cere legea
  Alegerile prezidențiale din România: La Chișinău este cea mai mare prezență la vot
  Tagurile:
  PSD, Serviciul de Telecomunicații Speciale


  Știrile Zilei