04:51 27 Mai 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  305821

  În ziua alegerilor prezidenţiale vor fi publicate pe internet numai rezultatele parţiale şi finale, a comunicat STS, care arată că, în prezent, nu există cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare

  BUCUREȘTI, 10 nov - Sputnik, Marius Holdean. Precizarea STS a fost făcută în urma solicitărilor referitoare la modul de publicare pe internet a datelor privind centralizarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie.

  ''Serviciul de Telecomunicaţii Speciale realizează publicarea pe internet a datelor aferente procesului electoral din luna noiembrie 2019 conform cerinţelor operaţionale reieşite din hotărârile AEP şi deciziile BEC. Până în acest moment, nu au fost adresate către STS cerinţe operaţionale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate. În consecinţă, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale'', a precizat STS într-un comunicat de presă.

  Potrivit STS, vor fi diferenţe între modul de afişare a rezultatelor la alegerile prezidenţiale faţă de alegerile europarlamentare.

  ''STS nu are cerinţe operaţionale pentru publicarea rezultatelor provizorii, iar responsabilitatea publicării datelor aparţine AEP şi BEC. (...) Aplicaţiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale cu aceeaşi transparenţă şi vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare”, mai spune STS.  

  Precizările Biroului Electoral Central

  Și BEC a transmis precizări privind publicarea rezultatelor provizorii ale alegerilor prezidenţiale. Potrivit reprezentanților BEC, informaţiile referitoare la datele conţinute de procesele verbale ale secţiilor de votare se vor regăsi ca atare pe site-ul BEC.

  ”Rezultatele provizorii sunt cele care se regăsesc în procesele verbale întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare, înainte de a fi supuse procedurii de verificare şi validare de către birourile electorale judeţene, ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi de către biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, în condiţiile prevăzute de articolul 49 alineatele 7 şi 8 din Legea 340 din 2004. Aceste rezultate provizorii sunt transparente şi se dau publicităţii în condiţiile expres prevăzute de lege”, a transmis BEC printr-un comunicat de presă.

  Condiţiile legale de publicare a rezultatelor provizorii sunt după cum urmează: ”prin afişare la loc vizibil la sediul biroului electoral al secţiei de votare, prin eliberarea către membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare a unei copii de pe procesul verbal certificat de către toţi cei care au semnat originalul şi prin transmiterea de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare prin mijloace electronice, către Biroul Electoral Central, a fotografiei procesului verbal privind consemnarea rezultatelor votării”.

  Astăzi este prezentată online prezența la vot, care poate fi urmărită live pe Privesc.eu.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Prezidențiale 2019: prezență de 25 la sută la ora 14.00
  Alegeri prezidențiale 2019: Orban recunoaște că Guvernul PSD a creat condiții bune de vot
  Exit Poll alegeri prezidențiale: cifre incredibile la ora amiezii!
  Tagurile:
  exit poll, Rezultate preliminare, alegeri prezidențiale


  Știrile Zilei