01:34 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Dan Barna

  Alegeri prezidențiale 2019: disperare în tabăra lui Dan Barna că nu prinde turul doi

  © REUTERS / Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (184)
  124150

  USR-PLUS e în pragul disperării pentru că distanța de voturi dintre Dan Barna și Viorica Dăncilă nu îi mai dă șansa acestuia să intre în turul doi al alegerilor

  BUCUREȘTI, 10 nov - Sputnik, Marius Holdean. Disperarea taberei lui Dan Barna se vede din faptul că reprezentanții Alianței au fost dispuși să încalce legea făcând propagandă electorală în ziua alegerilor, când acest lucru este interzis.

  Astfel, Andrei Caramitru (USR-PLUS) a transmis un mesaj electoral în ziua alegerilor prezidențiale prin care îi îndeamnă pe români să iasă la vot deoarece „fără prezența masivă în continuare, până la ora 21:00, intră Dancilă în turul doi”. Este clar că îndemnul său este pentru Dan Barna.

  „Vă spun ceva. Fără prezența masivă în continuare, până la ora 21:00 - intră Dancilă în turul doi. Totul se joacă acum - în următoarele ore. Trebuie să continuăm. Să votăm toți. Să sunăm pe cei care nu au votat. Să ne asigurăm ca Votează și Votează inteligent - nu își irosesc votul”, a scris Andrei Carmitru (USR-PLUS), pe pagina sa de Facebook. Pentru activitatea de a încuraja votul, Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul Referendumul!

  Și deputata USR Cristina Iurişniţi a fost reclamată în jurul orei 15.30 la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud, după ce şi-a fotografiat buletinul de vot pe care aplicase ştampila şi a postat acea fotografie pe pagina sa de socializare, potrivit informaţiilor făcute publice de către judecătorul Cristina Frenţiu, membru al BEJ.

  Reprezentanta BEJ Bistriţa-Năsăud a precizat că s-a luat legătura cu preşedintele secţiei de votare nr. 24 din Bistriţa, unde a votat deputata Cristina Iurişniţi, care a confirmat că a luat la cunoştinţă despre postarea pe Facebook.

  Între timp, membrii BEJ au admis contestația în umanimitate, în acest caz urmând a fi sesizat Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița Năsăud. Deputatul Cristina Iurișniți riscă să fie sancționată cu o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.000 de lei

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (184)

  Tematic

  Alegeri prezidențiale 2019: Orban recunoaște că Guvernul PSD a creat condiții bune de vot
  Exit Poll alegeri prezidențiale: cifre incredibile la ora amiezii!
  Primul scandal care se anunță la Alegerile Prezidențiale 2019 – date oficiale de la BEC!
  Caz de mită electorală – sumă mare pentru un vot!
  Rezultate preliminare la alegerile prezidențiale 2019 din România - când se afișează
  Tagurile:
  exit poll, Rezultate preliminare, Turul doi, 2019, Dan Barna, Alegeri prezidenţiale


  Știrile Zilei