01:08 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. Guvernului României

  Până la această oră, o singură certitudine - și îi afectează pe Iohannis și Orban

  © Photo: Președintele României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (184)
  41710

  Orban se face de râs cu declarațiile sale absurde – reușind să-l depășească până și pe Rareș Bogdan, și el un campion al afirmațiilor exgerate.

  BUCUREȘTI, 10 nov, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Lideri ai PNL au dat semnalul – Iohannis va câștiga din primul tur. Ludovic Orban a fost campion la afirmații de acest tip.

  ”Vă cer ca în 2019 să câştigăm alegerile din primul tur, putem fără nicio problemă să câştigăm alegerile încă din primul tur cu un scor la care nu se aşteaptă nimeni”, a declarat Orban la o adunare PNL. ”Vă garantez că avem această capacitate de a le câştiga chiar la o diferenţă foarte mare de al doilea clasat”.

  Rareș Bogdan a fost mult mai rațional, dându-și seama că lui Iohannis i-ar trebui peste 9,3 milioane de voturi ca să treacă peste 50% – deci nu are cum să câștige alegerile prezidențiale primul tur de scrutin.

  În actualul context, în care prezența pare a se îndrepta sprea 50%, iar veștile arată o bătălie teribilă între locurile 2 și 3, ambele situate în jurul cifrei de 20%, cu siguranță Iohannis NU poate obține victoria din primul tur.

  Deci, aceasta e singura certitudine de până acum - și anume că Iohannis NU va câștiga din primul tur.

  În subsidiar, Orban se face de râs cu declarațiile sale absurde – reușind, iată, să-l depășească până și pe Rareș Bogdan, și el un campion al afirmațiilor exagerate.

  Mai mult, dacă estimările de până acum se confirmă, Iohannis ar putea avea mai puțin de 40%, deci sub limita de siguranță.

  Așa cum arătam, se repetă situația din 2014, când Ponta a obținut 40,44% din voturi, iar Klaus Iohannis - 30,37%, pentru ca în turul secund să se schimbe situația radical.

  Sigur, la ora actuală este greu de crezut că vreunul dintre candidații din linia a doua, care au procente considerabile, să dea voturile aceluiași candidat. Dar, la fel de cert este că partida încă se joacă!

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (184)

  Tematic

  Caz de mită electorală – sumă mare pentru un vot!
  Rezultate preliminare la alegerile prezidențiale 2019 din România - când se afișează
  Exit poll rezultate alegeri prezidențiale 2019: ultimele cifre
  Alegeri prezidențiale 2019: prezența la vot la ora 18.00
  Exit Poll alegeri prezidențiale: cifre incredibile la ora amiezii!
  Tagurile:
  alegeri prezidențiale, alegeri 2019


  Știrile Zilei