18:04 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  80021

  Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași le-a propus celor doi candidați să participe la o dezbatere pe teme de educație.

  BUCUREȘTI, 11 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit primelor rezultate ale primului tur al alegerilor prezidențiale, după numărarea a 99,21% dintre voturile din țară, Klaus Iohannis are 36,66% dintre voturi, iar Viorica Dăncilă – 23,79%, notează Sputnik

  Aceste alegeri marchează o premieră venită de la Iași.

  Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași, i-a provocat pe cei doi candidați intrați în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, ambii profesori, la o dezbatere online pe teme de educație, sănătate, justiție, infrastructură și politică externă, pe pagina de Facebook ”USLIP Iași News”.

  ”Locul pe care l-am ales pentru această confruntare de idei, viziuni, strategii, este unul cu puternice semnificații pentru Iași și România – Palatul Culturii (din Iași)”, a scris Lăcustă

  Confruntarea ar urma să se desfășoare la o data stabilită de comun acord de staff-urile celor doi candidați.

  Amfitrionii evenimentului ar urma să fie un profesor și un medic, iar USLIP Iași garantează echidistanța și neutralitatea politică a sindicatului și a moderatorilor.

  Reamintim că Iohannis a fost profesor de fizică, iar Viorica Dăncilă a fost cadru didactic la Liceul Industrial din Videle.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  Turul doi, Alegeri prezidentiale, Educație, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă

  Știrile Zilei