03:34 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  5098271

  O provocare elegantă și directă, în același timp, pe care PNL și Iohannis nu au cum să o refuze, decât dacă se fac de râs!

  BUCUREȘTI, 11 nov, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Experimentata șefă a campaniei PSD la actualele alegerile prezidențiale, Lia Olguța Vasilescu, a făcut o mutare tactică, prin care desface strategia de până acum a lui Iohannis.

  Concret, Vasilescu i-a trimis omologului său, șeful campaniei PNL, Dan Motreanu, o scrisoare în care solicită organizarea de comun acord a două dezbateri între finaliștii de la prezidențiale.

  ”Lipsa unei dezbateri între principalii candidați a reprezentat un viciu al procesului electoral și o problemă de transparență în ceea ce privește programele acestora pentru mandatul de președinte al României”, arată Oana Vasilescu.

  În documentul trimis lui Dan Motreanu, Oana Vasilescu atrage atenția că românii au decis pe 10 noiembrie 2019, că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale se vor confrunta candidatul PNL, domnul Klaus Iohannis și candidatul PSD, doamna Viorica Dăncilă.

  Ori, subliniază Vasilescu, echipa de campanie a PSD ”consideră că această confruntare trebuie să includă dezbateri față în față între doamna Dăncilă și domnul Iohannis”.

  Motivul e clar și foarte important –”cetățenii să poată face direct comparația între cei doi candidați și să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie președintele României pentru următorii cinci ani”.

  ”Doamna Dăncilă a exprimat în mod public, în repetate rânduri, dorința de a avea dezbateri cu domnul Iohannis, însă solicitările dumneaei au rămas fără răspuns”, scrie Oana Vasilescu. ”Lipsa unei dezbateri între principalii candidați a reprezentat un viciu al procesului electoral și o problemă de transparență în ceea ce privește programele acestora pentru mandatul de președinte al României”.

  Și, punctează decisiv Olguța Vasilescu – ”datorăm cetățenilor români o dezbatere deschisă și cinstită despre proiectele pe care cei doi candidați le au pentru România”. Ori, din câte s-a văzut până acum, campania lui Iohannis s-a rezumat doar la atacuri la PSD – NU pe proiecte!

  Prin urmare, scrie Oana Vasilescu, ”vă înaintez prin prezenta scrisoare o solicitare de a organiza, de comun acord, cel puțin două dezbateri între doamna Dăncilă și domnul Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie”.

  ”Suntem deschiși oricărei variante care presupune organizarea acestor dezbateri într-un cadru transparent și cu moderatori imparțiali, astfel încât cei doi candidați să beneficieze de șanse egale”, aruncă mănușa Olguța Vasilescu.

  Deci, o provocare elegantă și directă, în același timp, pe care PNL și Iohannis nu au cum să o refuze, decât dacă se fac de râs! Cu alte cuvinte, Olguța Vasilescu a dat o lovitură de maestru în această campanie, care schimbă tot, dând peste cap strategia lui Iohannis, de a ocoli confruntarea directă cu contracandidatul și presa!

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Olguța Vasilescu

  Știrile Zilei