01:05 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Violeta Alexandru

  Salariul minim: ministrul Muncii spune ce se întâmplă cu banii

  © Photo : Facebook / Violeta Alexandru
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11410

  Violeta Alexandru a precizat că încă nu are o părere referitoare la cuantumul la care va crește salariul minim și a adăugat că în minister nu există nici un studiu recent despre impactul măsurii creșterii salariului minim.

  BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Muncii și Protecției Sociale a acuzat, în cadrul discuțiilor cu parlamentarii din Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților proiectul fostului guvern PSD referitor la creșterea cu 100 de lei a salariului minim de la 1 ianuarie 2020 de populism și de lipsă de fundament bugetar.

  Aceasta a precizat că va convoca foarte curând Consiliul Naţional Tripartit, pentru consultări privind nivelul până la care să fie majorat salariul minim.

  Alexandru a declarat că nu și-a consolidat o părere privind cuantumul salariului minim pe economie și s-a întrebat de ce 101 lei și nu 110 lei sau de ce nu mai mult, pentru că oamenii merită acești bani.

  ”Cu toate acestea, să lansezi în spaţiul public propuneri de modificare a salariului minim trebuie să o faci analizând date economice, chiar trebuie să vezi în ce măsură aceste propuneri se bazează pe productivitate, pe situaţia economică din România, şi am de gând, în măsura posibilului în câteva zile, bazându-mă pe toate aceste consultări pe care le consider cruciale, atât cele cerute de lege, şi anume Consiliul Naţional Tripartit, cât şi cele pe care simt nevoia să le fac pentru a avea o plajă cât mai largă de opinii, pe măsură ce finalizez aceste lucruri vom avea un punct de vedere consolidat", a declarat Violeta Alexandru, potrivit agerpres.ro.

  Mai mult, demnitarul a precizat că guvernul PNL are și alte preocupări decât salariul minim, în special destinate creșterii veniturilor românilor pe bază de competență.

  De asemenea, Violeta Alexandru a susținut că nu este împotriva corelării creșterii salariului minim cu formula UE a coșului minim pentru un trai decent.

  Deputații PSD au întrebat-o pe Alexandru dacă Guvernul Orban va crește în anul 2020 salariile din sistemul public potrivit Legii Salarizării. Ministrul Muncii a dat asigurări că va respecta legea în vigoare.

  Tematic

  Ministerul Muncii dă replica sindicaliştilor: „îi scot în stradă aiurea”
  Olguța își distruge urmașa de la Ministerul Muncii: ”Râd și plâng, cât e de incompetentă!”
  Ministerul Muncii merge în diaspora pentru a aduce românii acasă. Salariile oferite
  Ministerul Muncii vrea să aducă zeci de mii de muncitori străini în România
  Sindicaliștii SANITAS nu stau la povești cu autoritățile –protestează la Ministerul Muncii
  Tagurile:
  Bani, salariu minim, Economie, Ministru


  Știrile Zilei