01:08 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Șerban Nicolae

  Demers surpriză al lui Șerban Nicolae: Odă pentru Iohannis!

  © Photo : Facebook / Serban Nicolae
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  708160

  E o formulă inedită prin care Șerban Nicolae scoate în evidență contrastul între CE și CUM ar trebui să fie Președintele… și cum este Iohannis

  BUCUREȘTI, 13 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În această noapte, senatorul Șerban Nicolae a fost lovit de inspirație și a făcut un gest rar: a scris o ”ODĂ ÎNSPĂIMÂNTATULUI SUPREM”. Nu este un pamflet sau o glumă – ci un mod interesant de abordare a controversei actuale – de aceea am și reprodus și explicat demersul senatorului.

  Așa numita ”Odă” este, de fapt, o selecție a unor texte constituționale care reglementează atribuțiile președintelui.

  De fapt, senatorul jurist a scos în evidență misiunile dificile pe care le are președintele statului – și pentru care are nevoie de curaj și asumarea responsabilității deciziei – dar și de deschiderea de a justifica în fața națiunii aceste decizii, cât și faptele.

  Deci, e o formulă prin care Șerban Nicolae scoate în evidență contrastul între CE și CUM ar trebui să fie Președintele, conform Legii fundamentale… și cum este Iohannis.

  - ”Președintele României reprezintă statul român și este garantul independenței naționale, al unității și al integrității teritoriale a țării”

  - ”Președintele României este comandantul forțelor armate și îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării”.

  - ”În caz de agresiune armată îndreptată împotriva țării, Președintele României ia măsuri pentru respingerea agresiunii (...)”/

  ”Sau tace...” – este singurul ”articol” de care ține seama ”Înspăimântatul suprem”, Iohannis, candidatul care, în baza respectivului ”articol”, mai dorește un mandat. 

  Tagurile:
  Demers, Klaus Iohannis, Șerban Nicolae


  Știrile Zilei