00:09 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  3180613

  La ora 18, Iohannis a început o conferință de presă în urma presiunilor făcute de mass media internă și internațională - dar, Iohannis a transformat-o într-un nou episod de campanie anti-PSD

  New messages
  • 19:24

   Ca o concluzie…

   Per ansamblu, conferința lui Iohannis a fost o surpriză negativă, candidatul deturnând sensul tuturor întrebărilor mai dificile. În plus, Iohannis a folosit cuvinte grele la adresa PSD, dar mai ales la adresa Vioricăi Dăncilă, insultând deci o femeie. În schimb, Iohannis nu a pregetat să se laude în toate ocaziile.

   Iohannis a demonstrat superficialitate și atunci când a atacat, și când s-a lăudat, a folosit același limbaj sărac, revenind redundant la câteva șabloane insultătoare. O conferință nereușită, poate și din cauza grabei cu care a fost organizată.

  • 19:09

   Își asumă nereușitele de pe plan extern?

   Deși Iohannis și-a arogat conducerea politicii externe, nu își asumă nici un eșec al politicii internaționale. Nereușitele cu Schengen și Visa Waiver, ONU și Consiliul de Securitate, poziția de vicepreședinte al PE (la care Iohannis a gafat, confundând cu Comisia Europeană”, toate sunt ”rezultatul politicii dezastruoase a PSD”, al ”diletantismului în politica externă al pesediștilor”.

  • 19:03

   I-a cerut demisia lui Kovesi într-o discuție privată?

   ”Am avut mai multe discuții cu Kovesi, ultima a fost când am felicitat-o pentru funcția de procuror șef european. În rest, au fost discuții care nu se fac publice”, a spus Iohannis, precizând că ”a fost un moment greu când am semnat decretul - așa cum am procedat, cred că a fost rezonabil…”

  • 19:01

   Care este cea mai mare realizare a mandatului

   A fost nevoie de câteva momente de gândire – după care Iohannis a răspuns zâmbind ”Ultima”. ”Care anume…”, a insistat ziarista. ”Înlocuirea guvernării PSD”, a spus Iohannis.

  • 18:55

   Relația cu Rusia: ”Speranța că, în timp, lucrurile vor găsi o ameliorare”

   Întrebat de relația României cu Rusia, Iohannis a spus că aceasta se înscrie în relația pe care am stabilit-o în cadrul Consiliului European, situația e grevată de sancțiuni, generate de ocuparea Crimeei. Politica noastră a fost stabilită cu toți partenerii europeni și ne vom ține de această linie… în speranța că în timp lucrurile vor găsi o ameliorare”.

  • 18:46

   ””Ghinion” a devenit o sintagmă folosită cu simpatie”

   Întrebat dacă regretă explicația ”ghinion”, folosită în 2014 când a fost întrebat de ce alți profesori care nu au cumpărat șase case din meditații, Iohannis a dat vina tot pe ”interpretare”. ”Acea afirmație a fost greșit interpretată, nu a fost intenția mea să-i jignesc, dar am văzut că de atunci sintagma e folosită cu umor, chiar cu simpatie”.

  • 18:45

   Schimbare totală față de 2014: ”Ponta a fost un politician rezonabil”

   Întrebat despre declarația din 2014, când îl acuza pe Ponta că nu organizează dezbateri, Iohannis a deturnat din nou sensul, trecând la atacul la Dăncilă și PSD!

   ”Diferența e mare (între situația de atunci și de acum). Nu l-am acuzat atunci pe Ponta de comportament antidemocratic și pot spune că, în comparație cu Dăncilă, Ponta a fost un politician rezonabil. Greu de comparat. Stilurile lor sigur sunt diferite, PSD s-a schimbat mult în rău de atunci”.

   Mai mult, Iohannis spune că acele două dezbateri ”pe mine nu m-au ajutat, e el nici atât. Asta despre utilitatea electorală a unor astfel de dezbateri”.

  • 18:35

   A ocolit răspunsul cu datoria către stat

   Întrebat de cele 6 case și faptul că a pierdut în instanță și are de dat înapoi o sumă mare la stat, Iohannis NU a răspuns la întrebare, ci a deturnat întrebarea.

   ”Doamna Dăncilă este prost… informată. Nu sunt 6 case, sunt 5. Sunt un om cinstit. Le-am cumpărat legal și cinstit. Nu am absolut nimic de ascuns.

   Lucrurile sunt relativ clare, au fost dezbătute și în 2000, și în 2004, și în 2008 și în 2014 - și nu cred că trebuie să le reluăm în detaliu”, a spus Iohannis, ocolind întrebarea despre decizia instanței.

  • 18:27

   ”Eu nu sunt președintele tuturor politicienilor”

   ”Nu vreau să fie pesediști în funcție, nu am nimic împotriva votanților PSD, Sunt președintele tuturor românilor, și al pesediștilor, nu sunt președintele tuturor politicienilor”

  • 18:18

   Conferința de presă începe

   A avut Iohannis vreun regret în perioada mandatului?

   ”Regret că nu am reușit să termin mai repede faza pesedistă”.

  • 18:17

   Iohannis face și un anunț bombă

   ”Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD, voi organiza eu cu echipa mea o dezbatere, marți seară”.

   „O dezbatere la care vor fi invitați să dezbată mandatul, planul pentru mandat. Voi invita formatori de opinie, jurnaliști, va fi o discuție deschisă, așezată”, a spus Iohannis.

  • 18:15

   Despre el, Iohannis nu a avut decât laude, fără a avea nici cel mai mic reproș în privința propriei activități.

   ”Despre mine... am dovedit, în ultimii ani, că știu să lupt împotriva PSD, că știu să reprezint România bine în lume și am făcut acest lucru spre folosul românilor, s-a produs schimbarea de Guvern, sperată de mulți, am dovedit că mă implic eficient pentru îmbunătățirea securității României și românilor”, a declarat Iohannis.

  • 18:10

   Iohannis a început conferința cu un atac pe toate fronturile la PSD – cu insultele și jignirile obișnuite

   Iohannis a atacat-o cu cuvinte grele pe Viorica Dăncilă.

   ”Doamna Vasilica Viorica a fost parte activă a mârlăniilor PSD-ului, mimează candidatul democrat – nu accept o confruntare cu o astfel de persoană.

   ”Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil din ultimii ani, îmi doresc o Românie fără PSD”.

   ”Într-o Românie normală Nu este loc pentru un astfel de PSD, nu este loc pentru un astfel de candidat”.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)


  Știrile Zilei