07:29 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Alegeri prezidențiale în România

  Băsescu, palmă pentru Iohannis, recunoaștere pentru Viorica Dăncilă!

  © AP Photo / Alexandru Dobre
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  3579111

  ”Iohannis greșește, Viorica Dăncilă în mod legitim a intrat în turul II, nu a intrat pe opinii extremiste, antieuropene, anti-stat de drept - pur şi simplu a primit voturi, şi nu puţine”

  BUCUREȘTI, 18 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Intervenție televizată interesantă a lui Traian Băsescu, care îl taxează dur pe Klaus Iohannis pentru refuzul acestuia de a participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

  Băsescu face praf comparația pe care o fac liberalii cu episodul Jacques Chirac – Jean-Marie Le Pen cu confruntarea propusă de Dăncilă și PSD.

  ”Cred că aici Iohannis greşeşte, e o chestiune de principiu - liberalii aduc argumentul ăsta că Chirac nu s-a întâlnit cu Le Pen”, spune Băsescu, subliniind ”cu un extremist nu se întâlneşte nimeni”.

  Băsescu a dat exemplul românesc, al refuzului lui Ion Iliescu de a se întâlni cu Corneliu Vadim Tudor în finala din 2000.

  ”Dar PSD nu are eticheta de partid extremist nici nu e calificat ca atare”, spune clar Băsescu, subliniind ”cu atât mai puţin doamna Dăncilă”.

  Băsescu recunoaște că ”dânsa în mod legitim a intrat în turul II, nu a intrat pe opinii extremiste, antieuropene, anti-stat de drept - pur şi simplu a primit voturi, şi nu puţine”.

  ”Prin încercarea de a umili candidatul PSD, va avea de pierdut, după părerea mea”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV, precizând că Iohannis ”va pierde câteva procente - dar are spaţiu suficient - pentru că un contracandidat calificat legal, care nu e extremist, are dreptul la întâlnirea în doi”.

  Ceea ce uită Băsescu să spună, apropo de ”extremismul” lui Vadim – e că el a câștigat alegerile din 2004 cu voturile PRM, căruia Vadim Tudor i-a cerut să-l voteze. 

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dezbatere, Traian Băsescu


  Știrile Zilei