16:25 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Alegeri prezidențiale 2019

  Noi modificări pentru votul din Diaspora

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  6314

  BEC a adoptat astăzi, la solicitarea MAE, o decizie care stabilește procedura de înlocuire în secțiile de votare din Diaspora a președinților și locțiitorilor biroului electorale, existând posibilitatea înlocuirii membrilor din birourile electorale propuși de partide.

  BRUXELLES, 18 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. „În vederea desfășurării în bune condiții a votului pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale în străinătate, Biroul Electoral Central a adoptat, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, o decizie care vizează gestionarea eficientă a procesului de vot în străinătate, inclusiv în cazul unui flux ridicat de alegători”, au anunțat reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

  Prin decizia BEC s-a stabilit „procedura de înlocuire a președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, la propunerea șefilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, cât și posibilitatea înlocuirii membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate propuși de partidele politice sau de șefii misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. În contextul în care procesul de vot are loc pe durata a trei zile, propunerea MAE a avut în vedere identificarea unei soluții care să permită asigurarea unui număr optim de membri în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate”, se precizează în comunicatul MAE.

  MAE reamintește că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, și sâmbătă (23 noiembrie) și duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07.00 – 21.00.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  modificări, BEC, diasporă, Alegeri prezidenţiale


  Știrile Zilei