10:21 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Europarlamentarul român Maria Grapini

  Maria Grapini, sfat pentru Dăncilă: să nu meargă la evenimentul electoral al lui Iohannis

  © Facebook / Raoul Gordean
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  17710

  Europarlamentarul PSD spune că Dăncilă nu ar trebui să meargă la dezbaterea pe care Iohannis și-a aranjat-o numai pentru el și crede că, refuzând o dezbatere electorală cu Dăncilă, actualul președinte a pierdut în fața alegătorilor

  BUCUREȘTI, 19 nov - Sputnik, Marius Holdean. Europarlamentarul PSD Maria Grapini a spus la RFI că Viorica Dăncilă nu ar trebui să meargă la dezbaterea de astăzi a lui Klaus Iohannis, pentru că s-ar vulnerabiliza, de vreme ce e o întâlnire unde au fost aleși bob cu bob cei care sunt pro-Iohannis.

  Grapini a declarat că prin refuzul unei dezbateri cu Viorica Dăncilă, președintele Klaus Iohannis va pierde din încrederea populației:

  ”Eu spun că nu a refuzat-o pe doamna Dăncilă, a refuzat românii. Foarte mulți români doreau, așa e în democrație, ca în turul doi (...), oamenii pentru a se decide, pentru că nu au decât două alternative sau cea de a sta acasă, au dorit dezbatere între cei doi. Domnul Iohannis nu a procedat corect în raport cu cetățenii și va pierde cel puțin din încredere și din imagine”, a spus europarlamentarul la postul de radio amintit.

  Grapini a mai spus că Dăncilă nu ar trebui să meargă la dezbaterea lui Klaus Iohannis:

  ”În opinia mea, nu. Principial, eu nu mă duc unde nu sunt invitată, este clar declarată o întâlnire închisă și în al doilea rând, n-ar avea ce să facă, nici n-ar câștiga puncte, pentru că se vulnerabilizează, se duce într-o întâlnire unde au fost aleși bob cu bob cei care sunt pro-Iohannis”, a fost opinia europarlamentarului PSD.

  Maria Grapini consideră că nu PSD, ci președintele a refuzat dialogul instituțional:

  ”Să ne amintim de perioada președinției (UE-n.r.). Prima afirmație a președintelui a fost că acel Guvern nu poate să ducă președinția, de am ajuns de râsul lumii, încât Finlanda s-a oferit să preia președinția. Pe toată durata președinției, n-a vrut să colaboreze, iată, n-a fost invitată doamna Dăncilă la summit-ul de la Sibiu (...). Apoi, numirea miniștrilor, înlocuirea miniștrilor, foarte multe legi importante, nepromulgate, trimise la CCR, timp pierdut”, a enumerat Dăncilă punctele cheie ale conflictului declanșat de Iohannis în relația cu PSD.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Maria Grapini acuză: România ”a devenit furnizor de copii traficați” pentru Vest
  Grapini, dezvăluiri incendiare despre pedofilii și evaziunea fiscală a Olandei
  Curajul lui Grapini! Îi sfidează pe americani și face o conferință la Bruxelles cu Huawei!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Maria Grapini, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei