02:50 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Poliția Română

  Cum reformează Guvernul PNL Poliția Română: îi schimbă denumirea!

  © Photo : Facebook / Poliția Română
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  68830

  Noul ministru de Interne, Marcel Vela este de părere că Poliția are nevoie de o schimbare a numelui, așa că nu se va mai numi ”Poliția Română”, ci ”Poliția Națională”.

  BUCUREȘTI, 20 nov - Sputnik, Marius Holdean. ​​În planul de reforme al PNL a apărut o propunere buclucașă cu privire la reforma poliției. Astfel, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) a făcut publică o declaraţie a lui Marcel Vela, care a afirmat că vrea să schimbe numele Poliţiei Române, pentru a o delimita de Poliţia Locală.

  "Vreau rebrănduirea Poliţiei Naţionale, care acum se numeşte Poliţia Română. Doresc s-o numim Poliţie Naţională, pentru a nu mai intra, pe acelaşi palier, în competiţie sau conflict cu Poliţia Locală. Tot respectul faţă de Poliţia Locală, am fost primar 12 ani, am construit poliţie locală în sensul că i-am găsit gardieni publici, după aceea poliţie comunitară şi poliţie locală, băieţi destoinici, dar, ca să nu se suprapună atribuţiile, cred că trebuie să clarificăm o delimitare clară între Poliţia Locală şi Poliţia Română, pe ultima s-o numim Poliţie Naţională. Asta ţine de rebrănduire, ca să zic aşa...", a declarat noul ministru de Interne.

  Poliția Română are această denumire o dată cu reînființarea sa prin Decretul - Lege nr. 2/27 decembrie 1989, când a înlocuit Miliția din timpul regimului comunist.

  ”Reforma” de paradă prin schimbarea denumirii unor instituții este o racilă veche în România, iar PNL nu pare să se abată de la regulă.

  Tematic

  Poliția română a salvat cardurile bancare ale cetățenilor ruși
  Ce a făcut o moldoveancă de 33 de ani în Germania, arestată de Poliția de Frontieră Română
  Cea mai căutată moldoveancă, pentru spionaj informatic, a fost reținută de poliția română
  Poliția Română risipește dubiile – iată care e situația reală a lui Radu Mazăre!
  Poliția Română, recomandări: cum să ne ferim de escrocii de carduri
  Tagurile:
  PNL, Poliția, Reformă


  Știrile Zilei