07:04 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Călin Popescu Tăriceanu

  Tăriceanu, mesaj de ultimă oră despre Dăncilă și Iohannis – se confirmă gafa președintelui

  © Facebook / Calin Popescu Tariceanu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4529160

  Un prim efect al conferințelor de ieri, Călin Popescu Tăriceanu a reacționat și trimite un mesaj membrilor și simpatizanților ALDE.

  BUCUREȘTI, 20 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj scris și video pe pagina de Facebook, în care expune membrilor și simpatizanților ALDE poziția sa față de cei doi candidați la prezidențiale.

  Tăriceanu a făcut acest demers și după ce a avut azi o videoconferință cu președinții organizațiilor județene, unde a constatat, ”nu e de mirare, că există o mare diversitate de puncte de vedere”.

  ”Mai sunt câteva zile până la desfășurarea turului doi care va da rezultatul privitor la viitorul președinte al României pentru următorii 5 ani”, spune Tăriceanu și din punctul său de vedere, ”niciuna din ofertele celor doi candidați nu este una convingătoare”.

  În consecință și având în vedere că Mircea Diaconu, candidatul susținut de ALDE nu s-a calificat în finală, Tăriceanu spune clar:

  ”Eu consider că trebuie să dăm dreptul simpatizanților noștri, membrilor noștri, în mod liber și democratic să facă propria alegere, pe baza propriei analize, pe baza propriei evaluări și să decidă în consecință”.

  Deci, ce înseamnă asta? Că ALDE, care a votat moțiunea anti-PSD și Guvernul lui Iohannis – deci ”cea mai mare realizare a mea”, cum a spus Iohannis – nu-l mai susține acum pe președinte!

  Ceea ce reprezintă o confirmare că Iohannis i-a supărat pe cei din ALDE. Ori, să nu uităm că aseară Iohannis a declarat că da, trebuie desființată Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție.

  Ori, ALDE a pus condiția la momentul moțiunii dar și la susținerea lui Orban, ca SIIJ să nu fie desființată!

  Așa cum spuneam aseară, Iohannis a comis la dezbaterea această greșeală fatală – să schimbe poziția! Ceea ce duce acum la pierderea unei susțineri importante, care ar putea să-l coste și guvernul, dar și alegerile de duminică.

  ”Da, vreau desființarea Secției speciale”, a răspuns ferm aseară Iohannis, completând ”eu sunt de părere că așa nu, PNL că așa nu (…) eu sunt de părere că nu trebuie să existe, este un instrument cu care se poate controla justiția”.

  Observam că din răspunsul lui Iohannis se înțelege și că PNL dorește desființarea SIIJ, deci ipocrizia și falsitatea promisiunilor sunt demonstrate. Ori, asta înseamnă grupări politice nu-l vor mai susține – nici pe el la alegeri, nici Guvernul. De ce a făcut Iohannis această greșeală, de ce nu a evitat răspunsul, așa cum a făcut-o în multe alte situații de la dezbatere? Probabil din greșeală, din neatenție… sau din orgoliul de arăta că, până la urmă, tot face el ce vrea!

  Tematic

  Tăriceanu, afirmație ”bombă”: ”La prima moțiune de cenzură, pică Guvernul Orban!”
  Liviu Pleșoianu și Daniel Dragomir îl demască și îl fac praf pe Tăriceanu!
  Daniel Zamfir îl face praf pe Tăriceanu – mesaj direct, personal!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu


  Știrile Zilei