18:29 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Alegeri 2019

  Revoltă contra votului din Diaspora, după o postare a lui Mircea Badea

  © Sputnik / Georgiana Arsene
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  4742143

  ”Ar trebui să fie interzis celor care sunt afară sa voteze! Vrei să votezi? Vino în țară! Mulți plecați, care habar nu au și nici nu-i interesează ceea ce se întâmplă în țară”

  BUCUREȘTI, 24 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. O știre anunță că s-a încheiat votul din… Noua Zeelandă! Mircea Badea a reacționat imediat, subliniind absurdul situației:

  ”Ce mișto că votează unii din Noua Zeelandă (!!!!!!!!) să-mi influențeze mie viața în Romania”, a scris Mircea Badea.

  Reacțiile la această postare au fost multe, dar am selectat doar câteva decente, care arată o adevărată revoltă contra votului din Diaspora – în esență bazat pe ideea – ”Votează unii care nu stau aici, nu șiu ce e aici și nu sunt afectați de ceea ce votează”.

  Iulian Moga: ”Noi plătim taxe și impozite pentru secțiile lor de votare. Cât de proști suntem. Trebuie să luptăm să schimbam această lege care nu este corectă”.

  Ana Carpen: ”Cei care vor să hotărască soarta poporului român, să revină la vatră să se bucure de ce votează, poate așa vor învață că nu au nici un drept să decidă alții pentru cei care trăiesc pe meleagurile României...”

  Maria Coțan Bertean: ”Ar trebui să fie interzis celor care sunt afară sa voteze! Vrei să votezi? Vino în țară! Mulți plecați, care habar nu au și nici nu-i interesează ceea ce se întâmplă în țară”

  Anca Dumitrescu: ”Exact... mi se pare o stupizenie... și mai au si 3 zile la dispoziție... ei sunt plecați de *oispe ani...habar n-au ce-i în țară... dar votează!”

  Nicoleta Andreescu: ”Motivul pentru care Căpșunispora votează Iohannis, deci sclavagismul multinaționalelor, care umilesc românii prin discriminare, raportat la salarii, este că, pe lângă prostie, Căpșunispora e invidioasă pe veniturile decente ale celor rămași acasă. Li se pare jignitor că prietenii, familia lor și cunoștințele, câștigă aproape cât ei, fiind acasă și muncind decent, nu în curățenie...”

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)

  Tematic

  Rezultate finale alegeri prezidențiale: cum arată opțiunile diasporei
  Alegeri prezidențiale, turul doi: câți români au votat deja în diaspora
  Ingrid Mocanu, despre Diaspora: ”Nu m-ar deranja dacă nu ar fi autosuficiență și aroganță”
  Alegeri prezidențiale turul doi: prezența în diaspora mai mare decât în primul tur
  Tagurile:
  Mircea Badea, vot, diasporă, Alegeri prezidenţiale


  Știrile Zilei