17:54 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Klaus Iohannis

  Iohannis, victorios după închiderea urnelor: ”Nu există mai multe Românii!”

  © Photo : Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  61205

  Președintele Iohannis a făcut primele declarații după votul din turul doi, făcând promisiunea de a crea ”România normală”.

  BUCUREȘTI, 24 nov - Sputnik, Marius Holdean. ”România a câștigat, România modernă, europeană, România normală a câștigat azi. Românii au fost eroii zilei de azi”, a declarat Iohannis de pe scena din curtea sediului PNL din Modrogan.

  El a făcut ”o mențiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar de mare la vot” și a arătat că este ”o victorie importantă, e cea mai categorică victorie obțină vreodată împotriva PSD”.

  Iohannis a spus că primește victoria cu bucurie, cu modestie, cu încredere în România și a promis că va fi președintele tuturor românilor, ”și al celor care m-au votat, și al celor care nu m-au votat”, dar și președintele românilor care nu au votat, cu speranța că data viitoare vor merge la vot.

  Iohannis a transmis că sunt multe lucruri de reparat și a promis că se va implica pentru a crea o majoritate formată din partidele democratice și că va fi un președinte total implicat pentru România.

  Din nou, Iohannis a folosit formula care îl arată în război cu PSD: ”Am câștigat o luptă importantă, dar războiul nu a fost câștigat”.

  Totuși, Iohannis și-a moderat tonul și a declarat că în România normală !vor fi alegătorii liberali, USR-PLUS, vor trebui să fie alegătorii PMP, UDMR, și da, și alegătorii PSD”, spunând că nu are un război cu alegătorii PSD.

  ”În România normală trebuie să aibă loc și cercetătorii, și medicii, și profesorii, și muncitorii din șantiere, și pensionarii care vor să fie respectați. Nu există mai multe Românii, există o singură Românie, România noastră, a tuturor, și cu toții trebuie să punem umărul pentru a construi România normală”, a mai declarat președintele.

  Tematic

  Victor Ciutacu, reacția serii după vot:”Hai siktir cu propaganda, o blasfemie nerușinată”
  Știrea anului - iată datele Exit Poll OFICIAL! E Președinte!
  EXIT POLL IRES la alegerile prezidenţiale 2019: s-a decis câștigătorul!
  Tagurile:
  Rezultate alegeri, Alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei