04:34 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3359285

  ”Pentru nemernicii aflați în culisele și jocurile acestui eveniment românesc, alegerile (indiferent de câștigător) sunt o zi de glorie. Pot zice că le-a ieșit planul și de azi înainte ei vor fi marii profitori din spatele scenei politice”.

  BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik, Evan Răutu. Afirmație uluitoare a unui dintre cei mai importanți jurnaliști români, Cornel Nistorescu:  ”Alegerile din 24 noiembrie 2019 sunt un proces electoral pregătit îndelung de serviciile secrete și de factorii de putere din Comisia Europeană”.

  ”S-a lucrat masiv ca partidul preocupat de creșterea redevențelor și de blocarea expatrierii mascate de profit să fie mai puțin credibil, adică să fie compromis, să fie coborât cât mai jos în sondaje și ridiculizat cu orice prilej, în așa fel încât România – sursă de profit greu de controlat – să nu încapă pe mâna cuiva care ar încurca socotelile”, acuză Nistorescu.

  Toate acestea au fost mascate în parte prin ceea Nistorescu numește ”Carnavalul deșănțat și gol” creat de o presă. ”De la Rareș Bogdan la Digi și Europa EM a pornit o hăhăială electorală menită a arăta o Românie fericită”.

  ”Există și cealaltă jumătate care a mimat din prostie, care a luat în serios toată lucrătura din ultimii doi ani”, scrie ironic Nistorescu.

   De fapt, scrie Nistorescu, ”Prostul montat de măsluirile propagandei a trăit o zi fericită, crezând că are și el ocazia să pună umărul la consolidarea democrației, fără să-și dea seama că participă și el la livrarea pe tavă a țării sale, cu instituții, materii prime, materii cenușii etc”.

  ”Pentru nemernicii aflați în culisele și jocurile acestui eveniment românesc, alegerile (indiferent de câștigător) sunt o zi de glorie”, scrie jurnalistul, completând ”Pot zice că le-a ieșit planul și de azi înainte ei vor fi marii profitori din spatele scenei politice”.

  Celebrul jurnalist își exprimă și o nedumerire, dar și o argumentație a acuzației fulminante. E vorba de declarația de la Zagreb, în care Orban ”a vorbit explicit, cu subiect și predicat despre motivele dărâmării Guvernului Dăncilă”.

  ”În văzul unei mulțimi de politicieni din Europa, Ludovic Orban s-a lăudat că a dărâmat guvernul Dăncilă pentru a ajuta gruparea PPE în fața socialiștilor - și Klaus Iohannis s-a lăudat prostește (adică nedemocratic, el neavând rol constituțional în asta) cu debarcarea aceluiași guvern”, atrage atenția Nistorescu.

  Și, cu toate acestea, televiziunile din România s-au făcut că plouă, politicienii, la fel, șefii de partide s-au făcut că n-aud și nu văd, a remarcat uimit Cornel Nistorescu.

  ”În România, aproape nimeni n-a ieșit să ceară socoteală și să sublinieze ticăloșia. Dimpotrivă, s-a înghesuit la vot de parcă s-ar fi împărțit și mici și bere!”, scrie Cornel Nistorescu în editorialul din ”Cotidianul” -  un articol intitulat pe bună dreptate ”Gloria prostului și a nemernicului” – și care merită citit integral.

  Tematic

  Rezultate OFICIALE – numărătoare de la Autoritatea Electorală Permanentă
  Expert, despre presiunile SUA asupra Turciei din cauza S-400
  Republica Moldova: Câți moldoveni cu pașaport românesc au votat la prezidențiale
  Victor Ciutacu, reacția serii după vot:”Hai siktir cu propaganda, o blasfemie nerușinată”
  Ultimul Exit Poll - final pentru ora închiderii, 21.00
  Tagurile:
  Rezultate alegeri, Klaus Iohannis, Alegeri prezidențiale


  Știrile Zilei