17:34 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Klaus Iohannis, la consultările cu USR, Dan Barna

  Dan Barna îl felicită pe Iohannis și cere anticipate

  © Photo : Președintele României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11412

  Președintele USR Dan Barna l-a felicitat pe Iohannis pentru realegerea ca președinte, dar a cerut demararea discuțiilor pentru declanșarea alegerilor anticipate

  BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik, Marius Holdean. Dan Barna a dispărut de pe scenă înainte de turul al doilea, după ce a fost scos din joc de Viorica Dăncilă, dar acum a revenit felicitându-l pe Iohannis pentru rezultat și solicitând, din nou, alegeri anticipate. De data aceasta, Barna ar putea avea succes cu propunerea de anticipate de vreme ce atât PNL, cât și Iohannis, ar dori să profite de rezultatul de la prezidențiale și să comaseze localele cu alegerile generale pentru a încerca să obțină cel mai bun scor din istoria PNL.

  „Îl felicit pe Klaus Iohannis, îi felicit pe românii de acasă și din Diaspora pentru mobilizarea extraordinară. Este victoria românilor care-și doresc o țară modernă și democratică. Este rezultatul luptei începute în ianuarie 2017, în stradă, care a continuat în 10 august, împotriva regimului penalilor”, a scris Dan Barna pe facebook.

  El a solicitat însă ca Iohannis să fie mai implicat decât a fost în primul mandat și să înceapă imediat discuțiile cu partidele politice pentru declanșarea alegerilor anticipate, cu un singur scop: ”să trimitem PSD în istorie”.

  Dan Barna a cerut, de asemenea, asigurarea reprezentării  corecte a românilor din Diaspora, votând o lege care să acorde mai mulți parlametnari pentru românii din străinătate.

  În egală măsură, Barna cere ca ”Președintele României să dea un semnal și pentru susținerea alegerilor locale în două tururi pentru a îndepărta baronii PSD”.

  Tematic

  Scandal monstru după alegeri, subiect – Liviu Dragnea! ”Regimul Iohannis”, acuzat!
  Pleșoianu, reacție teribilă după alegeri! ”Lipsa asta de caracter și bătaia asta de joc”
  Rezultate finale alegeri prezidențiale turul doi: prezența la vot în diaspora și în țară
  Rareș Bogdan aruncă nucleara: Iohannis și PNL pregătesc alegeri anticipate!
  Rezultatele finale la alegerile prezidențiale din țară
  Tagurile:
  alegeri, Klaus Iohannis, Dan Barna


  Știrile Zilei