18:41 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Codrin Ștefănescu și Viorica Dăncilă

  Azi, zi de foc la PSD – controverse, Ciolacu atacat, Viorica Dăncilă – răzgândire!

  © Photo : Facebook / Codrin Stefanescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  77250

  Ședință de foc la CExN – se așteaptă demisia Vioricăi Dăncilă, dar după atitudinea lui Teodorovici, este posibil ca să se fi răzgândit

  BUCUREȘTI, 26 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În seara trecută a avut loc o întâlnire a liderilor de filiale PSD, o discuție neoficială, convocată de liderul organizaţiei Buzău, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

  La întâlnirea care a durat circa 5 ore au participat aproximativ 35 de preşedinţi de organizaţii PSD, transmite Agerpres.  

  Printre participanți s-au aflat Paul Stănescu (PSD Olt), Niculae Bădălău (PSD Giurgiu), Marian Oprişan (PSD Vrancea), Ionel Arsene (PSD Neamţ), Dan Nica (PSD Galaţi), Horia Teodorescu (PSD Tulcea), Gabriel Zetea (PSD Maramureş), Radu Moldovan (PSD Bistriţa-Năsăud), Daniel Suciu, Aladin Georgescu (PSD Mehedinţi), Rodica Nassar (PSD Sector 2), Rovana Plumb (PSD Dâmboviţa), dar şi aproape toţi primarii de sector din Bucureşti - Daniel Florea (Sectorul 5), Mihai Toader (Sectorul 2), Robert Negoiţă (Sectorul 3), Gabriel Mutu (Sectorul 6), Daniel Băluţă (Sectorul 4).

  ”În cadrul discuţiilor s-au formulat şi o serie de propuneri care vor fi avansate spre adoptare în CExN, printre care aceea ca membrii Biroului Permanent (preşedinte, preşedinte executiv, secretar general, vicepreşedinţi) să-şi prezinte demisiile”, transmite sursa citată.

  Mai mult, în urma declarațiilor lui Teodorovici și Fifor, s-a agreat ca în cazul în care Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al PSD, şi Mihai Fifor - secretar general, vor refuza să demisioneze, ”să se ia calcul să ceară suspendarea celor doi din partid sau chiar excluderea”.

  De asemenea, se va propune CExN ca, până la organizarea unui congres, partidul să aibă o conducere colectivă.

  Imediat însă au apărut controverse și contestații. Astfel, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei şi preşedintele PSD Bucureşti s-a delimitat de demersul celor care s-au întâlnit la ”CExN-ul paralel”.

  ”Sunt acasă, cu familia, ca orice mama neparalelă cu familia ei... nu sunt la “Cex-ul paralel” de la Parlament, cum titrează unele site-uri. Când am ceva de spus, nu mă ascund, nu mă sfiesc”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

  O declarație care spune multe… ca și cea a Ecaterinei Andronescu, dată în direct, în emisiunea lui Victor Ciutacu:

  ”Sunt lăsată fără cuvinte. Acum se împart funcții! Of! Dacă vom continua așa, eu nu îmi mai găsesc loc la ei. Mă duc și îmi văd de școală”, a spus Andronescu.

  Mai mult, cel mai cunoscut ministru al Educației a făcut și o ironie: ”Sunt sigură că nu o să fiu în conducerea partidului, nu am ce căuta acolo… acolo sunt cei care nu au o meserie!”.

  Un moment interesant a fost și când Andronescu i-a trimis un SMS Gabrielei Firea, întrebând-o ”dacă este adevărată informația că va prelua șefia PSD”. ”Nu! Am văzut de la televizor.”, asta îmi răspunse doamna Firea”, a spus Ecaterina Andronescu.

  Liderul de la Vaslui, Dumitru Buzatu este printre puținii care au refuzat întâlnirea de la Parlament, convocată de Marcel Ciolacu. ”Dacă a dat o lovitură, nu știu cum să o calific, o lovitură de partid, că nu e de stat lovitura aceasta”.

  ”Întotdeauna, în momentele neplăcute ale pierderii alegerilor într-un partid sunt frământări, e o situație de criză, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pierdem rațiunea, să ne aruncăm tot felul de calități, de salvatori”, a spus Buzatu. ”Presupun că discut cu un om pe care de altfel îl și cunosc, inteligent și am înțeles că e o glumă”.

  Buzatu consideră că ”toate astea sunt niște lucruri confecționate, pentru că nu a avut loc nicio întâlnire statutară a structurii decizionale care să pună problema viitorului partidului, viitorului președintelui partidului care a candidat”.

  ”Nu cred că în felul acesta se poate rezolva”, spune Dumitru Buzatu, completând ”Dacă cineva dorește să o rezolve în felul acesta, eu cred că el deja a încălcat niște reguli statutare”.

  Reamintim că, imediat după aflarea scorului alegerilor, dar și în primul interviu acordat noaptea trecută, Viorica Dăncilă a anunțat că nu își va da demisia. Ulterior, în cadrul unei discuții private cu Marcel Ciolacu, ar fi decis că își ca anunța azi, la CExN, demisia.

  Totuși, după atitudinea lui Teodorovici, este posibil ca Viorica Dăncilă să fi renunțat între timp și să nu mai demisioneze.

  Demisia Vioricăi Dăncilă a fost cerută și de alte personalități PSD, printre care Liviu Pleșoianu, iar Șerban Nicolae consideră că nu e potrivită ca ”purtător de steag”.

  Tematic

  Măsuri radicale cerute aseară lui Orban: ”Confiscări!” și ”Urmă de PSD să nu mai rămână!”
  Replica STS la acuzele PSD nu clarifică unde sunt poziționate serverele
  Scandal monstru și excluderi la ședința CEx PSD – cădere psihică a Vioricăi Dăncilă
  Tagurile:
  Viorica Dăncilă, PSD, CExN


  Știrile Zilei