04:32 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5301180

  ”Am spus că îmi doresc foarte mult ca în România să nu mai existe în politică oameni fără caractere și fără principii - această femeie, președintele partidului astăzi, nu merită să iasă pe ușa din dos”.

  BUCUREȘTI, 26 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Nu poți să fi mulțumit de ce s-a întâmplat la PSD… pot să spun că sunt dezamăgit, dar nu luați vizavi de scor neapărat, o dezamăgire pe care o am și am să o spun în mod public”, a declarat Eugen Teodorovici întrebat de situația actuală din PSD.

  Fostul ministru a adus aminte de o dorință mai veche a sa, care de data asta capătă o altă direcție și conotație: ”Am spus că îmi doresc foarte mult ca în România să nu mai existe în politică oameni fără caractere și fără principii”.

  De fapt, Teodorovici se referă la ceea ce se petrece acum în PSD, cu dorința unor de forța demisii și demiteri. Ministrul a spus clar că NU își va da demisia dacă liderii grupați în jurul lui Marcel Ciolacu i-o vor cere. ”Genunchii aceștia nu se îndoaie!”, a declarat Teodorovici.

  Dar ceea ce a spus Eugen Teodorovici la ”Sinteza zilei” a fost, așa cum titram, o lecție de onoare.

  ”Să fie lucrurile și mai clare… azi am fost și eu la domnul Ciolacu, la Parlament, am spus câteva lucruri, cum ar fi: în primul rând această femeie, hai să spunem așa, femeie, președintele partidului astăzi, nu merită să iasă pe ușa din dos, pentru că până una alta CEx-ul a votat-o să fie candidatul partidului la prezidențiale, cu două sau trei excepții”, a declarat Teodorovici.

  Mai mult, Teodorovici, președinte executiv al partidului, le bate obrazul celor din PSD în privința criticilor la strategia Vioricăi Dăncilă:

  ”De fiecare dată când a fost invitată în teritoriu, dânsa a mers în teritoriu și a onorat orice fel de solicitare”, spune Teodorovici, amintind ”Toți și-au făcut poze cu dânsa”.

  Pe de altă parte, Teodorovici spune clar: ”CEx-urile pe care le-am avut noi la partid nu au ridicat în discuție că strategia de campanie sau că orice altceva din campania pe care PSD a dus-o ar fi greșit sau să se recomande ceva de îndreptare - absolut nimic!”.

  ”Cred că Viorica Dăncilă și-a asumat în momente grele ale partidului o poziție destul de sensibilă și mai ales o răspundere foarte mare”, a conchis Eugen Teodorovici, această lecție.

  O adevărată lecție de onoare dată PSD, mai ales că e vorba de atacul la un președinte – femeie.

  Reamintim că un grup de lideri PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, dorește ca la CExN de azi să solicite demisia Vioricăi Dăncilă – iar în acest sens președintele Camerei a avut discuții private cu Dăncilă.

  CExN va avea loc azi, de la ora 18.30, la sediul PSD din Kiseleff. În cazul demisiei Vioricăi Dăncilă, interimatul ar fi asigurat de Eugen Teodorovici. Ca Marcel Ciolacu să devină președinte, ar trebui ca Teodorovici să demisioneze din funcția de președinte executiv al PSD.

  Totuși, în urma declarațiilor din seara trecută, cred că am asistat la nașterea, din cenușa PSD, a unui om politic de prim rang, având ceea ce le lipsește prea multora – onoare.

  Tematic

  ”PSD se pot aștepta la dosare!” Băsescu, avertisment grav despre DNA și moștenirea Kovesi
  Propunere șoc a lui Adrian Năstase pentru PSD: să negocieze cu Pro România!
  Bomba zilei – ”PUCI în PSD”, întâlnire în această seară, DEMISIA Vioricăi Dăncilă
  Năstase arată ”cea mai mare greșeală a PSD, acum”. Nu pare a fi ascultat, ci dimpotrivă
  Gest oribil contra lui Carmen Dan și a PSD
  Azi, zi de foc la PSD – controverse, Ciolacu atacat, Viorica Dăncilă – răzgândire!
  Tagurile:
  Eugen Teodorovici, lecție, PSD


  Știrile Zilei