06:21 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Nicolae Ciucă

  În avans – EL va fi propus mâine noul șef al Armatei Române

  © Photo : Revista Gândirea Militară
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  176331

  În fruntea Statului Major al Apărării va fi un militar cu o carieră de excepție, șef de promoție la Sibiu, preferatul ministrului Apărării, Nicolae Ciucă

  BUCUREȘTI, 26 nov, Sputnik, Evan Răutu. ”Miercuri e ședința CSAT care, printre altele, va decide și o numire despre care v-am informat încă din 14 august”, scrie jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal.

  Ca de obicei bine informat în privința politicii MApN, jurnalistul, anunță că general-locotenent Daniel PETRESCU, actualmente locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, va prelua comanda, după pensionarea generalului Ciucă, devenit ministru al Apărării. 

  De fapt, numirea era previzibilă, dată fiind legătura puternică dintre ministrul Ciucă și fostul său adjunct, pe care l-a dorit mult în această funcție.

  Generalul-locotenent Daniel Petrescu îndeplinește funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării din august 2019. A fost înaintat, începând cu data de 14 august 2019, prin decret al preşedintelui României, Klaus Iohannis, la gradul de general-locotenent – cu trei stele.

  Reamintim că guvernul PSD îl propusese în această funcție pe general locotenent Dumitru Scarlat, fost reprezentat militar al României la NATO și UE, fost şef al Statului Major al Forțelor Terestre, locțiitor al şefului SMG etc.

  Din datele oficiale rezultă că generalul Daniel Petrescu a îndeplinit funcția de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est în perioada 2017-2019, iar experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații.

  ”La nivel tactic, a comandat Batalionul 2 Infanterie CALUGĂRENI din București, Brigada 2 Infanterie ROVINE (august 2016 – august 2017), mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est”, scrie Radu Tudor pe blogul personal, https://radu-tudor.ro/generalul-daniel-petrescu-va-fi-noul-sef-al-statului-major-al-apararii/ unde puteți citi mai multe date despre generalul Petrescu.

  Mai menționăm că generalul-locotenent Daniel PETRESCU este șef de promoție al Institutului Militar de Infanterie “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu (promoția 1992), șef de promoție al Universității Naționale de Apărare “Carol I” (promoția 2003), absolvent “cu distincție” al Colegiului Național de Război din cadrul Universității Naționale de Apărare Washington DC, SUA, unde a urmat un master în “Strategie de securitate națională”.

  ”Educația sa militară mai include un doctorat în științe militare și informații la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (București, 2010). De asemenea, este absolvent al Colegiului Întrunit de Comandă și Stat Major (JSCSC, Marea Britanie), unde a urmat Cursul avansat de comandă și stat major (2007-2008). A absolvit masterul în studii de apărare la Kings College din Londra”, consemnează Radu Tudor.

  Așa cum s-a anunțat de către Administrația Prezidențială, mâine va avea loc ședința CSAT, în care se va oficializa numirea noului șef al Statului Major al Apărării.

  Tematic

  Ce se află în spatele contractului pentru comunicaţiile armatei române
  Românii din Marea Britanie. În caz de Brexit „dur", Londra e gata să mobilizeze armata
  Cea mai frumoasă gimnastă și ofițer al armatei române (FOTO/VIDEO)
  Alertă în apropierea României: Armata sârbă adusă în stare de luptă
  De Ziua Armatei Române – cel mai frumos demers, pentru cel mai mare oștean român!
  De râs: Americanii dau țeapă Armatei române într-un celebru contract de înzestrare!
  Ofițer român: ”Ieșirile naziste ale unuia ca Rareș Bogdan obligă armata să preia puterea”
  Ziua Armatei Române - declarații ale președintelui Klaus Iohannis
  Tagurile:
  Armata română, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei