11:48 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  140020

  Guvernul PNL a reușit într-un timp record să supere nu doar opoziția, ci și partidele aliate care –au adus la putere cu votul din Parlament. ALDE, de exemplu, s-a supărat că nu a fost consultat de PNL înainte de decizia majorării deficitului bugetar

  BUCUREȘTI, 26 nov - Sputnik, Marius Holdean. Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a afirmat că înainte să fie luată decizia finală privind majorarea deficitului bugetar mult peste plafonul de 3% ar trebui să existe o consultare cu partidele care au asigurat învestirea Guvernului Orban.

  „Consider că decizia finală privind majorarea deficitul bugetar (mult) peste plafonul de 3% trebuie luată după o consultare prealabilă a formațiunilor politice care au asigurat investirea actualului Guvern. Faptul că unele acte normative sunt date prin ordonanță sau ordonanță de urgență nu exonerează Guvernul de obligația consultării prealabile. Nu ne putem asuma răspunderea susținerii Guvernului fără o informare corectă și promptă”, a fost părerea lui Varujan Vosganian, exprimată astăzi pe Facebook.

  Reacția dură din partea unui lider de primă mână din ALDE vine în contextul în care Ministerul Finanțelor Publice a publicat astăzi proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, care prevede pentru anul în curs un deficit bugetar estimat de 4,3% din Produsul Intern Brut (PIB).

  PNL trebuie însă să fie atent la aliați deoarece majoritatea pe care se bazează în Parlament este și așa destul de fragilă, iar o moțiune de cenzură viitoare poate foarte ușor răsturna guvernarea liberală.

  Tematic

  Rezultate alegeri prezidențiale 2019: Estimări PNL de ultimă oră
  Rareș Bogdan aruncă nucleara: Iohannis și PNL pregătesc alegeri anticipate!
  Ciuvică face praf varianta Ciolacu – care l-ar ajuta pe Iohannis și PNL
  Încep transferurile politice: ce nume surpriză este așteptat în PNL
  Secretarul general PNL a ajuns DE RÂS: greșeli penibile și laudă ridicolă pentru Iohannis
  Tagurile:
  PNL, ALDE, Varujan Vosganian

  Știrile Zilei