17:05 29 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  17311

  Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte astăzi la Palatul Cotroceni în prima întrunire după patru luni de zile, pe ordinea de zi aflându-se multe decizii importante.

  BUCUREȘTI, 27 nov - Sputnik, Marius Holdean. Ședința CSAT de astăzi, condusă de Klaus Iohannis, are pe ordinea de zi propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe acest an, avizarea numirii noului şef al Statului Major al Apărării, precum şi obiectivele României la reuniunea NATO care va avea loc în decembrie la Londra.

  Şedinţa CSAT va începe de la ora 16,00, iar pe agendă figurează subiecte referitoare la obiectivele României la Reuniunea aniversară a şefilor de stat şi de guvern din NATO (Londra, 3 - 4 decembrie), planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2020, propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pe 2019, programul de activitate al CSAT anul viitor, precum şi avizarea numirii în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, după cum informează Administraţia Prezidenţială.

  În cadrul reuniunii, vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

  De precizat că aceasta este prima şedinţă a CSAT la care participă membri ai Cabinetului Orban, de vreme ce ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 30 iulie.

  Tematic

  Iohannis: CSAT a aprobat obiectivele României la Summitul NATO
  Decizia CSAT cu privire la bugetul guvernului pentru securitate
  Ședința CSAT dominată de întâlnirea Dăncilă - Iohannis a fost suspendată!
  CSAT și Iohannis dau înapoi într-un caz care interesează toată România
  Premieră absolută: Avizul pentru buget a căzut, Iohannis a suspendat ședința CSAT
  Tagurile:
  Decizii, CSAT


  Știrile Zilei