01:42 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Romanian President Klaus Iohannis

  Noul mandat al lui Iohannis, validat de CCR – președintele nu s-a abținut de la atacuri

  © REUTERS / Fabrizio Bensch
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  16223

  Mandatul al doilea al președintelui Iohannis a fost validat oficial de Curtea Constituțională, momentul a fost marcat și de atacuri politice

  BUCUREȘTI, 28 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, președintele Iohannis a primit, din partea CCR, validarea constituțională a noului mandat.

  Președintele Iohannis a fost însoțit la ceremonie de întregul guvern Orban, dar și de parlamentari PNL.

  Față de momentul oficial, Iohannis a folosit în discursul său atacuri politice – care au fost vădit direcționate anti-PSD, chiar dacă președintele nu a folosit nume de persoane sau de partide.

  ”Primul meu mandat de Președinte, care se va încheia în mod oficial în foarte scurt timp, a fost unul plin de provocări”, a spus președintele, ”Timp de cinci ani, am rămas permanent conectat la problemele reale ale societății, iar prin acțiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendințe regresive pe care le-am considerat un real pericol pentru democrație”.

  În discursul său, Iohannis a asociat ”valorile statului de drept și parcursul european al României” cu  rezultatele alegerilor europarlamentare, cu ”referendumul pentru justiție” și cu alegerile prezidențiale.

  Președintele interpretează aceste rezultate cu ”drumul ales de români” care ”este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie să se alinieze toate autoritățile statului”. Logic, în acceptul președintelui, alte rezultat ar fi fost… pe alt drum decât cel european și în afara statului de drept. Ceea ce și spune mai departe Iohannis.

  ”România este un stat de drept, iar românii sunt o națiune cu reflexe profund democratice, astfel că cei care au girat asaltul asupra independenței justiției au primit cea mai severă și legitimă sancțiune prin votul oamenilor”, a spus Iohannis, al cărui discurs îl puteți citi integral aici

  Tematic

  Iohannis are totul sub control: ședința CSAT a durat doar 45 de minute
  Iohannis, declarații după ședința CSAT
  Scandal monstru în cazul Caracal: ”Interese foarte mari”, Iohannis și Cumpănașu intervin!
  Iohannis anunță cheltuieli militare controversate – dar despre o sumă uriașă… TACE!
  Mircea Badea l-a făcut praf pe Iohannis – ”Iată de va spune președintele familiei Luizei”
  Tagurile:
  Klaus Iohannis


  Știrile Zilei