18:31 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Ludovic Orban

  Orban - încercare de atenuare a impactului declarației lui Cătălin Predoiu

  © Photo : Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  47623

  Înainte de ședința de Guvern de azi, premierul Ludovic Orban a făcut câteva precizări pentru presă – una referindu-se la controversa generată de o declarație a ministrului Justiției

  BUCUREȘTI, 28 nov - Sputnik, Evan Răutu. Astăzi, unul dintre cei mai titrați miniștrii ai Guvernului Orban, Cătălin Predoiu, a dat o replică fermă celor care  insistă, politicianist, pentru modificări bruște în Justiție.

  Cea mai importantă referire a fost cea la abrogarea recursului compensatoriu, pe care USR, organizații civice, dar și unii liberali o cer.

  Spre nemulțumirea acestora, Cătălin Predoiu a declarat azi că abrogarea imediată, fără o analiză, a recursului compensatoriu ”ar putea avea efecte colaterale mai severe decât cele din prezent”.

  ”O abrogare peste noapte a recursului compensatoriu, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuţiile cu CEDO şi măsuri de extindere a capacităţii penitenciare, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent”, a spus Predoiu.

  Mai mult, Predoiu a atras atenția la obligația asumată de Guvern ”în cadrul negocierilor politice cu alte partide atunci când s-a obţinut votul de învestitură” – și anume de a nu ”apela la Ordonanţe de Urgenţă în domeniul Justiţiei”, a mai spus Predoiu.

  Obligația rezidă și din Referendumul pentru Justiție.

  Reacțiile au venit imediat, mai ales din partea USR, dar și a unor lideri liberali, cunoscuți pentru declarații vehemente, politicianiste.  

  În acest context, Ludovic Orban a intervenit, încercând să atenueze efectele.

  ”Între obiectivele specifice din programul de guvernare se numără revizuirea recursului compensatoriu”, a spus Orban, precizând că ”Tot acolo e și avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu”.

  Orban a subliniat că a făcut această precizare – ”pentru că am văzut că sunt anumite interpretări”.

  ”Vom găsi cea mai bună soluție pentru a abroga care au pus în pericol viața românilor prin eliberarea înainte de termen a celor care au comis, în special, infracțiuni grave”, a încheiat Ludovic Orban subiectul.

  Tematic

  Orban nu scapă: se cere audierea lui în Senat pe tema schimbării Guvernului!
  Orban, șantaj cu anticipatele pentru modificări legislative controversate?
  Profesorii primesc bani: Orban promite că se vor da prin rectificarea bugetară
  PNL își supără aliații: ALDE, critici la scenă deschisă pentru Guvernul Orban
  Tagurile:
  Cătălin Predoiu, Ludovic Orban


  Știrile Zilei