15:38 09 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.33
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.73
    Guvernul Orban

    Ultima oră: Guvernul a adoptat controversata rectificare bugetară

    Guvernul României
    Politică
    Sa primesc un link scurt
    17622

    Florin Cîțu anunță suplimentări importante: ”Dacă aceşti bani nu erau incluşi în buget, aceşti oameni nu şi-ar fi primit banii”.

    Эксперимент по переходу на электронные книги в средних школах
    © Sputnik / Александр Кондратюк
    BUCUREȘTI, 28 nov - Sputnik, Evan Răutu. Din primele informații rezultă că s-a suplimentat cu două miliarde de lei Bugetul pentru pensii, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoane cu handicap, pentru persoane aflate în concediu de creştere a copilului etc.

    ”Am suplimentat cu două miliarde de lei pentru plata până la finalul anului a drepturilor de asistenţă socială, bani care nu erau incluşi în buget”, a declarat Florin Cîțu, cara a comentat că ”dacă aceşti bani nu erau incluşi în buget şi aceşti oameni nu şi-ar fi primit banii”.

    De asemenea, Cîțu a precizat o altă suplimentare importantă.

    ”Am suplimentat plăţile pentru decontarea concediilor medicale cu 1,2 miliarde de lei - nu au mai fost bani în buget în ultimele patru luni de zile pentru plata acestor concedii”, a spus Cîțu.

    Da asemenea, ministrul Finanțelor a atras atenția că s-au făcut deja două plăţi la TVA și a asigurat că ”până la finalul anului ne asigurăm că toate companiile vor primi TVA-ul”, referindu-se la cei care avut rapoarte favorabile în urma contralelor.

    De asemenea, Guvernul a suplimentat cu 1,8 miliarde de lei bugetul pentru plata facturilor din proiectele din programul PNDL.

    ”Nu este normal ca sectorul privat să fie cel care susţine iresponsabilitatea guvernului precedent”, a spus Cîțu, care a afirmat că sunt companii care ar fi putut intra în faliment dacă nu primeau acești bani.

    Tematic

    Rectificare bugetară educație: ce se întâmplă mai departe. Avertisment
    Alegeri prezidențiale 2019: Orban recunoaște că Guvernul PSD a creat condiții bune de vot
    Dăncilă amenință Guvernul Orban cu o moțiune de cenzură
    PNL își supără aliații: ALDE, critici la scenă deschisă pentru Guvernul Orban
    Cine împarte... Finanțele câștigă cel mai mult, Transporturile pierd la rectificare
    Tagurile:
    rectificarea bugetară, Guvernul Orban


    Știrile Zilei